fbpx

Stereo Tip uperili prstom u svetske moćnike

Grupa Stereo Tip objavila je kontroverzni video singl „Moj svet“, kojim je otvoreno uperen prst u svetske moćnike.

„Moj svet“ je naslovna pesma nadolazećeg mini albuma grupe Stereo Tip na na kome će se još naći i numere “Javi se” koja je nedavno predstavljena putem video spota, zatim “Kandidat”, ponovo snimljena “Stereotip” sa albuma prvenca ove beogradske grupe koju predvodi Paja Bogdanović, i “Poslednji stih” koja predstavlja uspešnu saradnju sa cenjenim muzičkim kritičarom i publicistom Milanom B. Popovićem.

Snimanje spota za pesmu „Moj svet“ odvijalo se na više lokacija u Beogradu, uključivalo je mnogobrojnu ekipu, a realizacija videa bila je poverena produkciji Kan i Lingus.

„Dajem ti pravo… Pravo na izbore! Možeš da biraš uslove predaje: Hoćeš li milom kroz integraciju ili ćeš silom uz avijaciju?!“, kaže se u jednom stihu ove pesme kojom su beogradski Stereo Tipovi hrabro uperili prst u svetske moćnike koji vladaju svetom.

Sve pesme na novom izdanju grupe Stereo Tip, koje će uskoro ugledati svetlost dana, snimane su u februaru ove godine. Snimatelj i producent bio je Nemanja Popović, veliku ulogu imao je Dušan Svilokos koji potpisuje produkciju i mastering, a takođe je svirao gitaru i dao svoj doprinos kod aranžmana pesme “Poslednji stih”. Muziku i tekstove, kao i do sada, potpisuje lider grupe Paja Bogdanović.