Škola magičnih životinja

Zabavna i poučna „Škola magičnih životinja“ nastala po najčitanijem romanu za decu

Film „Škola magičnih životinja“, adaptacija istoimenog nemačkog bestselera, u srpskoj sinhronizaciji

Porodična avantura “Škola magičnih životinja”, nakon izuzetnog uspeha u nemačkim bioskopima, od nedavno je dostupan najmlađoj bioskopskoj publici širom planete, pa je tako, od izvorne Nemačke, preko Japana – u isto vreme film stigao i u naše sale, u distribuciji Taramount.

Ono što je posebno interesantno jeste to da je ovaj igrani dečji film, s kompjuterski generisanim likovima životinja, nastao kao adaptacija najčitanijeg nemačkog istoimenog romana, koji je prodat u preko 3.5 miliona primeraka, i to u 25 zemalja.

Nemačka DŽ. K. Rouling, novinarka i spisateljica Margit Auer napisala je do sada 11 delova knjige „Škola magičnih životinja“ (Die Schule der magischen Tiere). Svoju ličnu, autorsku, avanturu započela je onda kada je kao majka troje dece čitala mnogo dečje literature. Onda i ne čudi, što je filmska adaptacija njenog romana bajkovita, uzbudljiva, zabavna, poučna i laka za razumevanje deci mlađeg školskog uzrasta.  

„Škola magičnih životinja“ (School of magical animals) je od pre par dana aktuelna i na domaćem platnu, pa vam preporučujemo da svoje male školarce obradujete tako što ćete zajedno pogledati ovaj nahsinhronizovani film za decu, na srpskom jeziku.

Ličeći pomalo na Pipi Dugu Čarapu, devojčica Ida se sa svojom majkom seli u novi grad, pa tako dolazi, kao nova učenica, u školu Vinterštajn. Pokušava da se uklopi u novu sredinu, što joj ne ide tako lako, kao i još nekim drugarima iz razreda, poput malog Benija.

U školu stiže i nova učiteljica, gospođa Kukuruzović koja sa sobom dovodi i svog brata. On deci predstavlja njihove nove prijatelje, magične životinje koje govore. Svaka životinja bira određeno dete, spram osobina koje ona po svojoj prirodi i simbolici nosi, a koje su bitne za sazrevanje ličnosti tog jednog određenog deteta.

Riđokosu Idu pronašla je lisica Rebit, dok je njenog druga iz klupe, povučenog i tihog Benija, pronašla 200 godina stara kornjača Henrijeta.

Osim novih đaka, u bajkovitom Vinterštajnu pojavio je se i super-lopov. Kako je uneo nemir u ceo kolektiv, svi su bili osumnjičeni ali i detektivi. U rešavanju misterije, deca su naučila da sarađuju, da veruju jedna drugoj i da čuvaju prijateljstva.

Njihova učiteljica Kukuruzović učinila je, čini se,  najveću magiju, jer je kao pravi pedagog inspirisala mlade umove da razmišljaju, prevaziđu svoje lične prepreke i ostvare kvalitetne međuljudske odnose.

U Nemačkoj se sprema i nastavak ovog uspešnog naslova, koji je trenutno u montaži. U aktuelnom prvom delu junacima su maestralno glas pozajmili domaći glumci Darija Vračević, Dušica Novaković, Mateja Vukašinović, Marko Marković, Viktor Majer, Anja Orelj, Milan Tubić, Aleksandar Gligorić, Branislav Platiša, Milena Moravčević i mnogi drugi.

Duhovita „Škola magičnih životinja“ je snimana u živopisnoj scenografiji i šarenolikim kostimima, a osim vizuelnog sjajnog utiska i poučne priče, ovaj film, pun uzbuđenja i akcije, je lepo dopunjen i kraćim muzičkim scenama, što ga čini idealnim za rođendan u bioskopu.

Škola magičnih životinja