Šape gneva

ŠAPE GNEVA – LEGENDA O HENKU

(PAWS OF FURY: THE LEGEND OF HANK)

Animiran film Šape gneva – Legenda o Henku u bioskopima je od danas, 6. oktobra, saopštio je distributer Taramount film.

Henk, ljupki pas koji mašta o tome da postane samuraj, kreće na putovanje, u potragu za svojom sudbinom. Na njegovu nesreću, ono što će pronaći je čudan i negostoljubiv grad Kakamučo, u kome on bolno štrči, jer je on pas, a svi ostali su… mačke! A kao što svi znamo mačke stvarno, ali STVARNO ne vole pse.

Očajnički želeći da se dodvori sugrađanima, Henk nesvesno postaje deo plana podlog, narcisoidnog Ika Čua, koji želi da uništi sve stanovnike Kakamučoa. Ali jedna mala prepreka nalazi se na putu Ikinoj vladavini svetom (ok, vladavini u Kakamučou), a njegov zli plan je da prevari Henka da mu pomogne, i  zauvek protera stanovnike.

Ali tada se pojavljuju Džimbo, nekada moćni samuraj i Emiko, žestoko mače koje deli Henkove snove. Zajedno, ovaj čudni trio kreće na putovanje koje će im pomoći da prevaziđu predrasude i nauče pravo značenje prijateljstva.

Režija: Mark Koetsier, Rob Minkoff, Chris Bailey Režija sinhronizacije: Dušica Novaković

Glasovi sinhronizacija: Stevan Piale, Aleksandar Gligorić, Darija Vračević, Marko Marković, Dragan Vujić Vujke, Milan Antonić, Branislav Platiša, Ognjen Drenjanin, Nikola Nemešević. Bojan Hlišć, Dušica Novaković

Uloge: Michelle Yeoh, Ricky Gervais, Samuel L. Jackson