rok simfonija

Rok simfonija posvećena Tini Tarner u Srpskom narodnom pozorištu

Zrenjaninska filharmonija i solistkinja Julijana Vincan oživljavaju energiju Tine Tarner

Rok simfonija „Simply the best“ biće održana u nedelju 5. novembra u 20 časova u Srpskom narodnom pozorištu, na sceni „Jovan Đorđević“ u Novom Sadu. Pod dirigrentskom palicom Mikice Jevtića, solistkinja Julijana Vincan, zajedno sa Zrenjaniskom filharmonijom, izvodiće hitove kraljice roka Tine Tarner. Na programu će biti i pesme bendova, kao što su to„Gun’s and roses“, „Deep purple“ i „AC/DC“, a koje će pevati Aleksandar Bojović.

Solistkinja Julijana Vincan i dirigent Mikica Jevtić, LookerWeekly.com magazin

Rok simfonija „Simply the best“ prvenstveno je posvećena Tini Tarner, koja je inspirisala i Zrenjaninsku filharmoniju. Posetioci će imati priliku da čuju neke od njenih najuticajnijih i najpoznatijih pesama, ali i numere muzičara koji su delovali u sličnom periodu kad i ona.

Veliki zadatak da „uđe u njene cipele“ poveren je solistikinji Julijani Vincan:

„Ovo je na neki način kruna moje muzičke karijere, pored svih projekata kojima se bavim, veoma sam srećna da sam i solistkinja Zrenjaninske filharmonije, koju izuzetno cenim. Tinu Tarner i njene pesme mnogo volim, a i ranije mi je skretana pažnja da mi odlično leži.

Pozivam sve da dođu u Srpsko narodno pozorište i uživaju u onome što smo pripremili. Očekujemo još veći spektakl nego u Zrenjaninu, i radujemo se da vidimo reakciju novosadske publike.

Premijera nas je oduševila, a interesovanje za nove datume je izvrsno“, naglasila je Vincan.

Soliskinja Julijana Vincan  je rodom iz Zrenjanina, a publici je poznata i kao učesnica „Izbora za Pesmu Evrovizije 22“ kada je nastupala sa pesmom „Istina i laži“. Pevačica je i ženskog sastava „Playade“, a uključena je i u projekte kao što su „Abba Real Tribute Band“, „Abba Symphonic“, i drugi.

Aleksandar Bojović će izvesti pesme bendova, kao što su „Gun’s and roses“, „Deep purple“, „AC/DC“, ali i čuvene duete koji su obeležili Tininu svetsku karijeru.

Direktor orkestra Roman Bugar najavio je ozbiljnu i bogatu koncertnu sezonu:

„Zrenjaninska filharmonija izvodi „Abba Symphonic“ 8. oktobra u Bukureštu, a 26. oktobra u MTS dvorani nastupa sa grupom „Regina“.

Nakon rok simfonije „Simply the best“ u Srpskom narodnom pozorištu održaće se „Metallica Symphony“ 23. novembra.

Zatim, 24. novembra Zrenjaninska filharmonija i Bojana Peković natupaju u Zrenjaninu, a 26. novembra izvodimo isti program na Kolarcu, dok ponovo sviramo „Metallica Symphony“ 28. novembra u Trstu i 29. novembra u Ljubljani, u SNP se vraćamo 15. decembra uz „Abba Symphonic““, najavio je Bugar.

Premijerno izvođenje rok simfonije “Simply the best” u Zrenjaninu, kada su Zrenjaninska filharmonija, bend i solisti svirali antologijske rok pesme, pokazalo je da u Srbiji i regionu ljudi i te kako vole i poštuju lik i delo Tine Tarner (Tina Turner), ali i spoj žestine roka i prefinjenosti orkestra. 

Ulaznice se mogu rezervisati putem sajta Srpskog narodnog pozorišta, a cene se kreću između 2.000 i 2.500 dinara.