Julijana Vincan i Playade foto Tijana Janković-Jevrić

Julijana Vincan i Playade: Žestoko a ženstveno, u drugoj večeri Pesme za Evroviziju 22

Ženska energija uzdrmala Košutnjak na drugom polufinalu Pesme za Evroviziju 22 na RTS-u

Julijana Vincan i ženski bend Playade, polufinalistiknje Pesme za Evroviziju 22, izvele su numeru „Istina i laži“ druge večeri takmičenja. Ljubiteljima dobrog ženskog vokala i tvrđeg zvuka pevačica, Vincan je zasigurno bila jedan od favorita za odlazak u Torino na Eurovision 22.

EvrovizijaHighlights 16 of 116
Julijana Vincan i Playade na Pesmi za Evroviziju 22; foto: Tijana Janković-Jevrić

„Ceo tim uložio je mnogo vremena i energije u projekat i verujem da će to ljudi da osete i vide. Vodimo računa o svakom detalju i sve ima svoju priču i smisao, ništa se tu nije našlo slučajno – od naše pojave, izgleda, ponašanja na sceni, preko muzike i teksta pesme, pa sve do samog spota“, naglasila je Julijana.

Sa njom su na sceni sinoć bile i fantastične mlade muzičarke Marina Arsenijević (harfa), Milica Božović (bas gitara) i Katarina Popović Radivojević (perkusije).

EvrovizijaHighlights 25 of 116
Julijana Vincan na Pesmi za Evroviziju 22; foto: Tijana Janković-Jevrić

Ovo je prvi solo singl Julijane Vincan i u njemu, pored njenog jakog vokala, dominira zvuk harfe. Ovde se dešava spoj naizgled nespojivog – drevnog akustičnog instrumenta, žestokog zvuka gitare, moćnog vokala i savremenih elektro zvukova.

Muziku su pisale kompozitorke iz Švedske, bliznakinje Ylva i Linda Persson, za aranžman su odgovorni Željko Veljković i Britanac Džon Metjuz (John Matthews), a autorka teksta je Vildana Husibegović iz Bosne i Hercegovine.

EvrovizijaHighlights 104 of 116
Julijana Vincan i Playade; kostim: Nemanja Pantelić, foto: Tijana Janković-Jevrić

Na sceni su je pratile muzičarke iz benda Playade. Originalne kostime za nastup kreirao je Nemanja Pantelić.

EvrovizijaHighlights 113 of 116
Julijana Vincan na Pesmi za Evroviziju 22; foto: Tijana Janković-Jevrić

Julijana je pesmu predstavila kao jaku emociju, a to što je tekst pisan rodno neutralno dozvoljava svima da se povežu sa njim, jer nije rezervisan samo za romantične odnose.

Nakon nastupa sinoć, bez sumnje “Istina i laži” će biti pesma koju ćemo često i rado slušati, dok Julijanu Vincan i njene Playade verovatno veoma brzo gledamo na novim nastupima.

Foto: Tijana Janković-Jevrić // Miss Stills Photography