Jelena Bjekovic e

Prvi singl harizmatične gitaristkinje iz Beograda

Mlada kantautorka i gitaristkinja iz Beograda, Jelena Bjeković, koja je dobro poznata klupskoj publici po brojnim nastupima, objavila je svoju prvu pesmu pod nazivom “Dala sam sve”, koja pleni svojim zvukom i rečima.

“U ovoj pesmi se svako može pronaći, iako je naslovu u ženskom rodu, jer govori o neskladu ulaganja i davanja u partnerskim odnosima, emocijama koje prate to stanje i načinu na koji se nakon te spoznaje nastavlja dalje, ma koliko to teško ponekad bilo”, objašnjava Jelena.

Kako kaže, muzika koja je najviše inspiriše jeste muzika 70-ih i 80-ih godina, period za koji smatra da je iznedrio najkvalitetniju muziku kako na našim prostorima, tako i na inostranom muzičkom tržištu.

“Sam dokaz je i to što su sve te pesme i danas veoma aktuelne i rado slušane od strane svih generacija. Sa grupom sjajnih muzičara sa kojima sarađujem, kao i sa fenomenalinim producentom Nikolom Radivojevićem, želim da kroz moje pesme i muziku doprinesem da se taj zvuk održava i u savremenom dobu”, otkriva Bjeković.

Svojom prvom pesmom najavljuje i predstojeći album prvenac, kome se, kako kaže, veoma raduje. 

“Vrlo sam uzbuđena da posle dugo vremena imam priliku da radim na njemu sa jako dobrim saradnicima. Dugo se čekalo na izlazak ove pesme, usled svih odlaganja i pomeranja zbog epidemiološke situacije, sada je konačno došao pravi trenutak. Pesma se žanrovski svrstava u pop-rock numeru, u kojoj dominira zvuk žive svirke benda i predstavlja savremeni prizvuk muzike 80-ih godina”, ističe Jelena.

Pesma je snimljena u Analog mind studiju u Beogradu, producent je Nikola Radivojević, koji sa Jelenom potpisuje aranžman pesme, dok su u stvaranju muzike učestvovali i gitarista Pavle Georgijević, bubnjarka Milica Georgijević i basista Nikola Marković.

Spot za numeru “Dala sam sve” snimljen je tokom leta u Beogradu, potpisuje ga Dragan Jereminov, široj javnosti poznat kao reditelj većine spotova Marka Louisa, Maje Louis, Aleksandra Mitrovića Acarta i mnogih drugih.

Jelena Bjeković („Vajb“, „Akustikum“, „Terzze“) muzikom je počela da se bavi još u osnovnoj školi, kao član različitih vokalnih sastava. Učestvovala je i bila nagrađivana u više pevačkih takmičenja, a trenutno je najaktivnija u akustičnom sastavu „Terzze“ u kojem svira gitaru i peva uz koleginicu Vedranu Nikolić Vujić.