DSC00973

Predstave Zvezdara teatra gostuju na domaćim i stranim scenama

Ekipu predstave „Generalna proba samoubistva“ očekuju dva gostovanja. U Novom Sadu će biti izvedena 3. novembra u Pozorištu mladih, dok 16. novembra ova predstava gostuje u Pragu u okviru programa Kult Art. Nastala je prema tekstu i u režiji Dušana Kovačevića, a glumačku ekipu čine Branislav Lečić, Branimir Brstina, Igor Đorđević i Dubravka Kovjanić.

„Ljubav u Savamali“ gostuje u Kulturnom centru Pančeva 8. novembra. Ova predstava je nastala po tekstu Ivana Lalića u režiji Darijana Mihajlovića. Romeo i Julija iz Savamale su glumci Mina Sovtić i Milan Vasić, a u ekipi su i Feđa Stojanović, Elizabeta Đorevska, Branko Vidaković, Lena Bogdanović i Nikola Šurbanović.

„Hipnoza jedne ljubavi“ gostuje u Frankfurtu 10. novembra. Ova bajkovita priča nastala je po tekstu i u režiji Dušana Kovačevića, a jedna od tema jeste odlazak iz porodične kuće i početak novog života negde daleko od domovine. Glumačku ekipu čine Slobodan Boda Ninković, Anica Dobra, Nina Janković / Mina Sovtić, Dragan Petrović Pele, Uroš Jakovljević / Jovan Jovanović, Ivan Mihailović / Jovan Jovanović.

Zvezdara teatru u goste ovog meseca dolaze dve predstave

„Jednočinke“ u produkciji Milanovačkog pozorišta, po tekstu Antona Pavloviča Čehova u režiji Branka Kneževića, ispituju odnos između komičnih i tragičnih elemenata u komadima poznatih pisaca. Glumačku ekipu čine Danica Vučetić, Mihailo Ristić, Branko Knežević, Predrag Lošić, Viktor Vujić, Branko Nedeljković, Tatjana Rašić i Krsman Nedeljković. Oni će izvesti predstavu 12. novembra na sceni Zvezdra teatra.

Predstava „Doktor šuster“ po tekstu Dušana Kovačevića biće izvedena na sceni Zvezdara teatra 23. novembra. Nastala je u koprodukciji ovog pozorišta, Narodnog teatra Bitolj i Regionalnog kulturno-umetničkog centra iz Korče iz Albanije.