cake 1652050 1920

Neodoljivi lažni saher kolač

Miris ajvara komšinice sa petog sprata, narandžasto i crveno lišće svuda naokolo, neke dobre serije i ukusan i mirisan kolač, ovako nekako bismo opisali idealan početak vikenda. Prve tri stavke dolaze u paketu a oko ove četvrte slatke, moramo malo da se potrudimo. Ako ste ljubitelj čuvene saher torte, volećete i ovaj lažni saher kolač.

Šta ovaj kolač čini posebnim? Vrlo brzo se pravi, veoma je ukusan, odlično ide uz knjigu, seriju, mamu, dečka, terasu, omiljenu fotelju. Rezultat: zadovoljno lice i pun stomačić. No, krenimo redom. Sastojke koje morate da imate, kako biste smuljali kolač su sledeći:

✔ dva jajeta, koje je potrebno da lepo umutite,

✔  dve čaše brašna, koje ćete da dodate prethodno umućenim jajima

 ✔ jedna čaša ulja, dodajte prethodno umešanoj smesi,

✔ tri kašike kakaa, dodajte prethodno umešanoj smesi,

✔ prašak za pecivo i vanilin šećer, odmah ispraznite kesice u smesu,

✔ jedna čaša jogurta.

Sve navedene sastojke sjedinite i lepo izmešate. U prethodno zagrejanoj rerni, dodate smesu u posudu za pečenje i pecite na nekih 180 stepeni (zavisno od jačine rerne ) dvadesetak minuta.

Kada se kolač ohladi, preko njega namažite divni džem od kajsija ( ili od šipka, šljiva po izboru ). Nemojte da štedite na džemu jer nismo dodali šećer u smesu, tako da slobodno oslobodite ruku. Još na svu ovu „muku“ je potrebno da se otopi 200 gr. čokolade za kuvanje u prelije preko razmazanog džema. E, kada se sve to lepo ohladi, dolazi najslađi zadatak. 

Prijatno!

foto: pixabay.com