Čovek koji je umro dvaput

NOVI BESTSELER RIČARDA OZMANA: ČOVEK KOJI JE UMRO DVAPUT

Čovek koji je umro dvaput u izdanju Vulkan izdavaštva

Ričard Ozman, pisac koji se bestselerom Klub ubistava četvrtkom brže nego iko do sada lansirao u vrh najpopularnijih pisaca krimi romana na svetu, obradovao je svoje fanove novom knjigom Čovek koji je umro dvaput, nedavno objavljenom u izdanju Vulkan izdavaštva.

Novi roman popularnog engleskog pisca faktički je nastavak prvog, a već je nadrastao njegov uspeh. Obe knjige nalaze se na prvom mestu Sandej tajms  bestseler liste, s tim da je knjiga „Čovek koji je umro dvaput” postala i drugi najbrže prodavani naslov iz žanra fikcije ikada u Velikoj Britaniji.

Richard Osman credit Penguin Books UK
Šovek koji je umro dvaput; foto: Richard Osman credit Penguin Books UK

Ričard Ozman, inače je već dugo popularan kao komičar i voditelj u Britaniji. Odrastao je bez oca, uz majku koja se prilično namučila da porodica finansijski opstane, ali su uprkos tome njegov brat Mat Ozman gitarista benda Svejd (Suede) i on postali veoma uspešni.

U romanu Čovek koji je umro dvaput glavni protagonisti uzbudljive misterije ponovo su Elizabet, Džojs, Ron i Ibrahim, a ono što je takođe ostalo nepromenjeno je da Ričard Ozman svojim pripovedanjem uspeva da čitaoca istovremeno ozbiljno zaintrigira i nasmeje na sav glas.

Napetost ove knjige podignuta je na viši nivo kratkim poglavljima koja se brzo „sele“ iz jedne u drugu scenu, a rešavanje zagonetke dodatno je začinjeno stalnim prisustvom protivnika kome je nesumnjivi cilj eliminacija četverca koji mu stoji na putu.

Specijalan začin ove knjige ipak je činjenica da Ozmanovi heroji naporedo sa pokušajima da reše brutalna ubistva i dešifruju zagonetne poruke, ne kriju svoje ljudske slabosti. Ovi sedamdesetogodišnjaci, čija biografija je daleko od naivne, nikada ne prestaju da se brinu za svoje zdravlje i unuke i misle o tome kako da imaju što više zadovoljstva u životu poput pijuckanja vina i međusobnog opuštenog druženja.

Potražite roman Čovek koji je umro dvaput u knjižarama širom Srbije ili na sajtu vulkani.rs. Ozmanova prelepa proza, sjajni likovi i intrigantan zaplet držaće vašu pažnju i oduševljenje do samog kraja.