Klinac Drugstore

No Sleep Festival prevazišao očekivanja

Upravo je završeno izuzetno uspešno, drugo po redu izdanje No Sleep Festivala, koje je ovog vikenda prevazišlo očekivanja i samih organizatora. Ljubitelji elektronske muzike iz više od 40 zemalja sveta okupili su se u Beogradu tokom besanog vikenda od 8. do 10. novembra kako bi na deset lokacija širom grada ispratili nastupe nekih od najtraženijih i kultnih imena elektronske scene.

Glavni Hangar u Luci Beograd, udarna i po kapacitetu ubedljivo najveća festivalska lokacija, već prve noći je bila kompletno rasprodata, a u odnosu na prošlu godinu, zabeležena je  i veća poseta u prestoničkim klubovima kao što su Drugstore, 20/44, half, Mladost, Gadost, Gajba, Dot i drugi.Publika je već prve noći ovacijama ispratila fantastičan nastup belgijske superzvezde Amelie Lens, ali i sjajan set zatvaranja koji je pripao trenutno najtraženijem rezidentu kluba Berghain, Kobosilu.

Ljubitelji klupske kulture iz celog sveta mogli su upravo u Beogradu da proslave 20. rođendan svetskog simbola klabinga, londonskog kluba fabric, a postavu ove specijalne noći predvodio je britanski zvezdani dvojac Bicep koji je sinoć u Hangaru imao dugoočekivani, premijerni nastup u Srbiji. Tokom ovog vikenda, na glavnoj lokaciji No Sleep Festivala još su nastupali i italijanski hit duo Mind Against, dansko-ruska zvezda u usponu Anastasia Kristensen, rezidenti kluba fabric Terry Francis i Anna Wall, te belgijski duo Joyhauseri Farrago, vedeta izdavačke kuće Amelie Lens. Maratonski provod je počeo u petak već u podne u prodavnici ploča Yugovinyl, da bi se zatim posle 48h neprestanog programa kasnije završio u klubu Drugstore, uz najposećenije jutarnje žurke čije glavne zvezde su bile poljska tehno heorina VTSS i australijski DJ magYokoO.

Upravo Drugstore je prve noći bio mesto možda i najvažnije trap žurke ove sezone gde je plejadu mladih zvezda predvodio Klinac, balkanska muzička senzacija! Specijalni deo programa činila je i posećena No Sleep konferencija na kojoj je govorilo nekoliko desetina vodećih stručnjaka iz raznih oblasti koje danas čine nerazdvojivi deo muzičke i festivalske industrije.