1BF milica janevski

MILICA JANEVSKI VEČERAS OTVARA 8. BAŠTA FEST

Svako dosadašnje izdanje Bašta Festa otvorio/la je mladi glumac ili glumica koji je  obeležio prethodu godinu. To su ljudi sa kojima Bašta Fest raste, čijim se ulogama raduje i na koje je ponosan. Prethodnih godina Bašta Fest otvorili su Nikola Rakočevič, Slaven Došlo, Marko Janketić, Hana Selimović, Milan Marić, Isidora Simijonović, Filip Đurić i Ivana Vuković, a osmi Bašta fest otvara – Milica Janevski! Uživali smo u njenim ulogama u filmovima “Odumiranje” Miloša Pušića, “Otac” Srdana Golubovića kao i ulozi Zorice u seriji “Kosti”!

Povodom uloge na ovogodišnjem festivalu, Milica je rekla: “Ove godine pripala mi je čast da otvorim, po meni najlepši festival u zemlji, Bašta Fest koji će se održati od 1. do 4. jula, naravno u Baiinoj Bašti. Bitno je naglasiti da je ovo osma godina kako se festival održava i da je vrlo značajan i posvećen decentralizaciji kulture. Bašta Fest daje prostor mladim ljudima nepraveći razliku između onih koji tek započinju svoje karijere i starijih iskusnih kolega, nego ih spaja na obostrano zadovoljstvo. I da, ove godine, Bašta Fest izlazi sa sloganom OFFLINE uz nadu i potrebu da se stvari normalizuju i da ponovo gledamo filmove u najlepšoj prirodi pred velikim ekranom.”

Bašta tim poziva sve da zajedno sa njima 01. jula u 20:30h u parku “Borići” započnu OFFLINE uživanje u filmovima i prirodi. Festival traje do 04. jula kada ga zatvara film “Lihvar” reditelja Nemanje Ćeranića.