Kragujevac organizuje međunarodni world music festival

Studentski kulturni centar Kragujevac organizuje međunarodni world music festival -ESTAM, 13. i 14. decembra 2019. u Knjaževsko-srpskom teatru sa početkom od 20h. Festival ima za cilj da predstavi aktuelnosti sa svetske i lokalne world music scene,  da popularizuje muziku i autore ovog žanra koji nosi specifičnosti raznih podneblja kombinujući ih sa različitim stilovima.

ESTAM je za dve godine uspešno realizovao nastupe muzičkih izvođača iz zemlje i regiona – Naked, Oratnitza, Shira U’tfila, Jovan Pavlović, Marko Marković, Damir Imamović Sevdah Takht, Eklektik Orkestra i naišao na pozitivne reakcije publike. Prepoznat je među aktivnim članovima i poznavaocima umetničke, jazz i world muzičke scene i širom publikom, ali i kao značajna manifestacija na kulturnoj mapi grada. 

Festival će ove godine predstaviti publici zvezde međunarodne muzičke scene i velikane domaćih zvučnih prostora. 13. i 14. decembra u Knjaževsko srpskom teatru nastupiće premijerno sastav iz Srbije SYRINX, iz Austrije FATIMA SPAR QUINTET (dobitnica prestižnih nagrada Austrian World Music Award i BBC World Music Award),  renomirana pevačica evropske scene švajcarsko-albanskog porekla ELINA DUNI sa svojim trijom i vojvođanski kompozitor i instrumentalista Boris Kovač i njegov NEW RITUAL ORCHESTRA. Ovogodišnji Estam World music festival podržao je i Grad Kragujevac, Austrijski kulturni forum, World music asocijacija Srbije, Radio televizija Kragujevac i drugi.
 
Ulaznice u prodaji na biletarnici Knjaževsko-srpskog teatra i u prostorijama SKC-a. Cena u pretprodaji je 600RSD/1000RSD (pojedinačna/komplet) a od ponedeljka, 9.decembra karte su 800RSD/1400RSD.