bazdulj 800x445 1

Kosmos knjižara i u Bulevaru kralja Aleksandra 72

U Bulevaru kralja Aleksandra 72, zvanično je otvorena druga po redu Kosmos knjižara u Beogradu.
Knjižaru je otvorio poznati pisac, novinar i prevodilac Muharem Bazdulj, čiji se roman „Sjetva soli“ nakon duge pauze ponovo našao pred čitaocima.

“Danas je 2. decembar, dan nakon formiranja prve Jugoslavije koju je kralj Aleksandar napravio, te mi je simbolika ove knjižare još značajnija” – rekao je Bazdulj na svečanom otvaranju i dodao da ova knjižara Bulevar kralja Aleksandra pretvara u “knjižarski centar Beograda.” Po njegovim rečima, Kosmos izdavaštvo predstavlja “sve ono što je Jugoslavija bila u kulturnom smislu, a što je u Beogradu opstalo.”

U ponudi Kosmos knjižara je osim školskog, kancelarijskog i gift programa, veliki izbor naslova drugih izdavača, kao i izdanja po kojima je Kosmos izdavaštvo prepoznatljivo: značajni i uticajni romani svetske književnosti, seminalna dela iz oblasti psihologije, filozofije i društvene teorije, kao i brižljivo izabrana izdanja savremene i dečje književnosti.

Za čitaoce koji ne žive u Beogradu ili vole da poruče knjigu iz udobnosti svog doma, u pripremi je vebsajt koji će biti dostupan polovinom decembra, zajedno sa Kosmosovim Klubom čitalaca i lepim pogodnostima za sve ljubitelje Kosmosovih izdanja – najavljuju iz Kosmos izdavaštva.