Screen Shot 2018 05 05 at 06.50.05

Koncerti Radio Beograda 2 u Galeriji RTS-a

U godini kada Radio Beograd 2, program kulture i umetnosti, obeležava 60. rođendan, na Dan Evrope, 9. maja 2018. godine od 19 sati, počinje serija koncerata kamerne muzike koji će se, uz direktan prenos, odvijati u Galeriji RTS-a. Ljubitelji klasične muzike imaće priliku da, u okviru nastupa raznovrsnih vokalnih i instrumentalnih sastava, slušaju interpretacije značajnih domaćih umetnika kojima se na ovaj način obezbeđuje novi medijski prostor.

Na prvom koncertu, 9. maja, predstaviće se Vokalni kvartet Sveti Roman sa programom Slike Beograda. Ovaj izvrsni ansambl, koji čine članovi Hora RTS-a, nastao je 2017. godine po ugledu na Vokalni kvartet Predraga Ivanovića i iz ljubavi prema negovanju dobrog i pomalo zaboravljenog vokalnog zvuka.

Koncert Slike Beograda je osmišljen kao mozaik muzičkih fragmenata kojima članovi Vokalnog kvarteta Sveti Roman žele da dočaraju pojedine periode iz istorije Beograda – doba ruske emigracije s početka XX veka, sliku građanskog staleža s kraja XIX i početka XX veka, a kroz neprolazne hitove evergrin i filmske muzike prevashodno vedri duh 60-ih i 70-ih godina prošlog stoleća.

Urednik i voditelj prenosa koncerta: Ana Ćirica