Dom Ulaz 2

Humanost na delu: Učenici Doma učenika PTT škole igraju za Vasu

Domski parlament Doma učenika srednje PTT škole organizuje humanitarni turnir u basketu “Igrajmo za Vasu” u sredu i četvrtak 9. i 10. maja, na košarkaskim terenima Doma (Zdravka Čelara 16) sa početkom od 11 časova.

Uz podršku Studentskog parlamenta Visoke ICT škole iz Beograda i ŽKK “Radivoj Korać”, Domski parlament Doma učenika srednje PTT škole i ove godine organizuje tradicionalni humanitarni turnir u basketu. Ove godine, učenici organizuju turnir kako bi prikupili novčana sredstava za lečenje dvanaestogodišnjeg dečaka Vasilija Pantelića iz Aranđelovca, koji boluje od nekrotičnog enterokolitisa, odnosno sindroma oštećenja creva sa poremećajem crevne pasaže.

– Ovim turnirom Dom učenika kao vaspitno-obrazovna ustanova nastoji da doprinese podizanju svesti ljudi, a naročito mladih, po pitanju humanosti, solidarnosti i društvene odgovornosti – kaže Nenad Milenović, direktor Doma učenika srednje PTT škole.

Turnir će otvoriti Aleksandar Jovičić predsednik GO Palilula, zajedno sa Dejanom Tomaševićem, potpredsednikom KSS i teniserom Jankom Tipsarevićem. Očekuje se učešće velikog broja ekipa i ljubitelja košarke iz cele Srbije, a turnir će svojim nastupom uveličati Leksington bend, Miloš Radovanović, Bojan Marović, Ankl Džo i drugi.

Učenici su prošle godine pod okriljem iste akcije prikupljali novac za Jelenu Ranković iz Koceljeve, koja se lečila od maligne bolesti.