2019 Lena Kovacevic photo Andreja Damnjanovic 2 Copy

 Koncert Lene Kovačević na Trgu republike

Posle veoma zapaženih nastupa u Nemačkoj, Italiji i u Srbiji, Lena Kovačević održaće koncert pred beogradskom publikom u petak 27. decembra 2019. u 20 časova u okviru manifestacije “Beogradska zima”, u organizaciji CEBEF-a.

Publiku očekuje atraktivan program sačinjen od singlova za koje je Lena ove godine nominovana za Music Awards – MAC nagrade, kao i od programa koji je izvođen u inostranstvu. Lena će sa svojim bendom izvesti i hitove „Café”, “Požuri”, “Samo da mi je”, “Dubine”,…

Pevačica i kompozitor Lena Kovačević diplomirala je na prestižnom muzičkom konzervatorijumu u Amsterdamu. Objavila je tri visoko tiražna albuma za domaće tržište i region, kao i nekoliko singlova za inostrana tržišta, među kojima se izdvaja singl “Cafe” koji se emituje na radio stanicama u Nemačkoj, Austriji i Francuskoj. Lena nastupa u brojnim koncertnim dvoranama širom sveta i  jedina je osoba iz regiona koja je bila gošća na BRIT Awards, dodeli britanskih muzičkih nagrada,  u Londonu u O2 Areni. Lena se smatra jednim od najvažnijih muzičara nove generacije, karijeru je započela 2004.godine turnejom sa kraljevskim holandskim orkestrom.