Ksenija Petrovic foto Milos Luzanin za Bazar

Intimni fitnes: Vumbilding, kažu, čuva zdravlje, ali i brak

Jedina instruktorka vumbildinga u celom regionu, Ksenija Petrović tvrdi da program vežbi koje je osmislio ruski naučnik Vladimir Muranivski poboljšava seksualni život bračnih partnera, direktno  doprinosi poboljšanju zdravlja žene, a indirektno i muškarca. Ruskinja poreklom iz Uralske oblasti, koja je prošle godine napustila rodnu zemlju i sa suprugom i dvoje dece preselila se u Srbiju,u novom broju magazina „Bazar“ kaže da su vežbe za jačanje intimnih mišića sve popularnije među našim ženama, pa i među damama iz javnog života.

„Identitet bilo koje žene koja dolazi na naš program vežbi ne možemo da otkrivamo, ali mogu da kažem da su tu dame iz svih oblasti, pa i iz javnog života”, kaže Ksenija u intervju za „Bazar“, a potom objašnjava: „Ruski naučnik Muranivski je, pre svega, imao nameru da osmisli program kojim bi žene mogle da ojačaju svoje intimne mišiće, da nauče voljno da ih kontrolišu i na taj način poboljšaju kvalitet seksualnog života. Ispostavilo se da to pozitivno utiče na opšte zdravlje žene. Tim vežbama pospešuje se krvotok intimne regije. Najčešće nam se obraćaju dame koje imaju problem s nevoljnim mokrenjem, što je posebno izraženo kod žena posle pedesete godine.”

Ova tehnika pomaže i kod hormonskog disbalansa.  Žene imaju problem sa lažnom menopauzom. Organi im se uspavaju i onda imaju simptome menopauze, bez obzira na to što biološki još nije došlo vreme za to. Vumbildingom žene produžavaju mladost. On pomaže i kod hemoroida, ali i u poboljšanju varenja.

Foto: Miloš Lužanin za “Bazar”