christmas 3090725 640

Ideje za praznične dane

Ukrašavanje životnog prostora za predstojeće praznike je već počelo, a priznaćete da novogodišnja dekoracija domu daje onaj poseban sjaj. Zadovoljstva se često pronalaze u nekim sitnim stvarima i ne dozvolite da zbog trenutne situacije u svetu, se osetite manje euforično zbog Nove godine. Naprotiv, evo nekoliko sjajnih ideja na koji način možete da uživate u predstojećim  prazničnim danima!

Darovi ispod jelke: čokolade i knjige

Darovanje je jedan od najplemenitijih činova. Ali, isti ti pokloni ne moraju da budu skupi, kako biste nekoga usrećili. Dovoljna je pažnja sa vaše strane. Naš predlog je da kupite kartonsku kutiju sa ukrasnim motivima, srednje veličine i već ovih dana počnete sa kupovinom sitnih čokoladica, bombonica, bananica i keksića i napunite celu kutiju do 31.12.2020.godine. Verujemo da će svako da se obraduje punoj kutiji slatkiša, kao da je u pitanju najlepši san! 

Naslov dobre knjige je blagi uvod u prazniče dane koji su pred nama. U slučaju da ne znate koji naslov da pazarite (bilo sebi ili drugome), mi vam predlažemo da od domaćih pisaca to bude Marko Vidojković i njegov briljantan roman „E, baš vam hvala!“ ili od stranih pisaca gotovo uvek savršeni Huan Hose Miljas i njegov roman „Dve žene u Pragu“.

Topli koktel za zimske dane

Možda baš ovih dana ne možete da boravite u kafićima i ispijate koktele sa društvom, ali uvek možete da napravite sebi i svojim voljenima koktel, koji će da vam ugreje dušu i obraščiće. 

Mi vam predlažemo zimski koktel od banane i vanile. Potrebno je da kupite jednu bananu, jogurt, 200 ml mleka, sladoled od vanile, liker od čokolade, zamrznute višnje. Koktel se pravi tako što se mikserom izmiksa banana, jogurt, mleko, pet/šest kašika sladoleda i dve kašike likera od čokolade. Napitak se sipa u visoke čaše i možete kao dekoraciju da dodate višnje i šlag. 

Retro ploče

Vratimo se sada malo duhom u osamdesete, kada je i Sony ugasio proizvodnju gramofonskih ploča a iste nikada nisu gubile na značaju. Ako ste ljubitelj zvuka koji proizvodi igla koja klizi po vinil ploči i uživate u specifičnom pucketanju koje se meša sa pesmom, poput isprepletanih prstiju u nečijoj jakni, onda znate o čemu pričamo. Verujemo da istinski ljubitelji imaju svoju kolekciju ploča koje datiraju iz 1976. ili 1970. godine a oni koji nisu uspeli da sačuvaju gramofonske ploče, iste mogu naći po radnjma od 2700,00 rsd pa i više. Polovne ploče preko interneta se mogu naći nešto povoljnije. Obradujte sebe gramofonskom pločom i dokažite odakle dolazi najbolji zvuk!

Foto:pixabay.com/