Izlozba VIZIJE 06

Fotografije Mihaila od Jugoslavije

Izložba fotografija pod nazivom „Vizije“, Mihaila od Jugoslavije, otvorena je u Italijanskom institutu za kulturu u Beogradu (Kneza Miloša 56).

Ulaz je slobodan. Izložba će biti otvorena do 24.12.2019. godine.

Na otvaranju je govorio ambasador Italije u Srbiji, Nj.E. Karlo Lo Kašo, kao i autor, Mihailo od Jugoslavije, unuk poslednjeg regenta Jugoslavije, Princa Pavla, regenta od 1934. do 1941. Njegov deda sa majčine strane bio je Kralj Umberto II, poslednji kralj Italije, prognan 1946. godine.

Mihailo od Jugoslavije dolazi u Beograd odmah posle Sankt Peterburga i izlaganja na VIII Međunarodnom kulturnom forumu. Izlagao je i u Švajcarskoj, Monaku, Luksemburgu, Francuskoj, Južnoj Koreji itd.

Ova izložba je kombinacija fotografija snimljenih u raznim zemljama među kojima je i Srbija a pre svegaBeograd. „Obuzet emocijama dok danju prolazim pored raznih objekata, pokušavam da zabeležim teemocije kako bih mogao da ih podelim sa onima koji gledaju moje fotografije. Ova izložba je plod mnogih časova fotografisanja i spajanja delića kako bi se stvorila finalna slika. Poput slagalice sačinjene od emocija, finalni rezultat stvara viziju onoga što vidim i osećam.”, izjavio je autor, Mihailo od Jugoslavije.