Fashion Selection: Nemanja Pantelić predstavlja novu kolekciju „GEO-Mystic Spice“ 

Nemanja Pantelić
NP Fashion GEO - Mystic Spice; foto: Vladimir Jevrić

Revija modnog kreatora Nemanje Pantelića, na kojoj će biti prikazana nova kolekcija, pod nazivom „GEO-Mystic Spice“, biće održana 17. maja od 21 čas u hotelu Hayatt u Beogradu, u okviru modne manifestacije Fashion Selection. Inspiraciju za nove kreacije dizajner pronalazi u filmu “Dina”, kao i u neizostavnim sajber elementima i futurističkom shvatanju modnog dizajna.

Kreator Pantelić ima svoj popularan modni brend za 25+, poznat pod nazivom „NP Fashion“, u okviru kog kreira prepoznatljive “GEO” kolekcije.

Kao i prethodne, ova kolekcija odeće odražava stil kreatora da svojim autorskim radom poveže sportski, ulični stil i unikatnu odeću složenog kroja i izrade. Naglasak je, kao i uvek, na geometrijskim formama kako u kroju tako i u dezenima i aplikacijama, zbog čega i čitava modna linija ovog autora nosi naziv „GEO design“.

Nemanja Pantelic nova kolekcija3 1
NP Fashion GEO – Mystic Spice; foto: Tijana Janković-Jevrić

Stalna inspiracija Nemanji Panteliću su elementi tradicionalne odeće dalekog istoka, uticaj dizajna japanskih kreatora, kao i primena raznovrsnih tekstura tkanina kao nezaobilazne komponente u radu. 

Nemanja Pantelić
NP Fashion GEO – Mystic Spice; foto: Tijana Janković-Jevrić

Materijali su prirodni, mat i sjajna viskoza s elastinom u kombinaciji s mrežastom pleteninom različite finoće i strukture. 

Nemanja Pantelić
NP Fashion GEO – Mystic Spice; foto: Tijana Janković-Jevrić

U kolekciji dominiraju bela i crna, uz paletu raznovrsnih nijansi zelenih i plavih tonova, a akcenat daju modeli i detalji izrađeni od mrežaste tkanine u srebrnoj boji. 

foto: Miss Stills Photography