fffb3de1 6d16 a441 5c15 ad381c201d86

Don Brankovi dani u Kotoru, promocija projekta #synergy


Povodom 20 godina festivala KotorArt sinoć, 2. juna u Kotoru u 19 časova otvorena je izložba – Don Brankovi Dani Muzike, a ovom prilikom je napravljena i promocija projekta #synergy.

Centar beogradskih festivala – CEBEF, jedan je od učesnika-partnera u projektu #synergy, koji je podržan na konkursu EU za projekte saradnje na Zapadnom Balkanu (u okviru programa Kreativna Evropa).

Projekat #synergy okuplja neke od najvećih festivala umetničke muzike u regionu, na čelu sa KotorArt Don Brankovim danima muzike, kao inicijatorom i koordinatorom projekta. 

Direktor Centra beogradskih festivala, Damir Handanović ovim povodom dao je izjavu o tome zašto je ovaj projekat važan za našu ustanovu.“Poštovane kolege, dragi prijatelji,Vrlo sam srećan što se Centar beogradskih festivala – CEBEF pridružio porodici evropskih i balkanskih festivala, predvođenih večerašnjim domaćinom, festivalom KotorArt Don Brankovi dani muzike. Projekat #synergy za CEBEF znači dalju međunarodnu afirmaciju festivala čiji smo izvršni producenti, a čiji je osnivač Grad Beograd.

Naši festivali imaju višedecenijsku tradiciju i relevantnost u okvirima Beograda i Srbije i želimo da našu ekspertizu, kao i stvaralaštvo savremenih srpskih kompozitora, udružimo na sinergijski način sa umetničkim manifestacijama i autorima iz regiona; da učimo jedni od drugih i da zajedno stvaramo muziku, na zadovoljstvo publike, struke i finansijera kulture iz Evrope i regiona.

Festivalu KotorArt Don Brankovi dani muzike želimo još mnogo decenija rada i uspešnu realizaciju projekta #synergy!”