nenormalni bend b

Nakon Balaševića i Divljana, autorski koncert benda (ne)normalni


Bend (ne)normalni dolaze do prvog autorskog koncerta, i ujedno promocije drugog albuma “Refren za poneti”

“Prebrz je 21. vek i nije lako naći vremena i strpljenja da uronite u nešto novo, ali probajte, zastanite, zamrznite svet na 26 minuta. Doživite nas, jer možda vam se i ne svidimo”, poručio je šaljivo frontmen benda, Nenad Jelenković. 

Prvi koncert (ne)normalni će održati 23. marta u Gerila Baru (Novi Sad), a slede nastupi u Dorćol Platzu (Beograd) 25. marta, a zatim u BackBar-u Plan B (Split) i Boogaloo (Zagreb) 1. i 2. aprila.

(ne)normalni

“Rasprodali smo dva Kolarca i jednu Kombank dvoranu prošle godine svirajući koncerte u čast Vlade Divljana. Ljudi nas pamte i po tome što smo svirali pesme Balaševića. Ali lako je puniti salu tuđim pesmama. Svi ti nastupi su nam bili dragi, ali ipak je najveća sreća svirati svoje pesme. To jeste teži put do publike, ali evo nas, spakovani i spremni na put”, otkrio je Jelenković.

Njihov prvi album (ne)komplatibilnosti, ukoliko još uvek niste, možete poslušati na njihovom YouTube-u kanalu, i uroniti u svet nežnosti, ali i ritmičnih i šaljivih pesama, a ponekad i tužnih stihova uz neodoljive zvuke violine.

Najslušanija pesma sa njihovog prvog albuma je pesma “Nečim Izazvan”, koju su snimili zajedno sa kolegama iz benda Ničim Izazvan. 

Na koncertnoj promociji novog albuma magiju za vas priređuju Anja Aleksić (violinistkinja), Denan Savić (tekstopisac), Nenad Jelenković (pevač i gitarista), Igor Martinko (gitarista i harmonikaš), Milan Jančurić Deran (saksofonista/klarinetista/flautista), Miloš Jovanović Brule (pijanista), Branislav Pavlović (bas gitarista) i Atila Benke (bubnjar).