BesSRNemacka BLU 0273

46. Internacionalni festival alternativnog i novog teatra

Plesačica, koreografkinja, prošlogodišnja pobednica INFANT-a, a ovogodišnja članica žirija Rita Gobi otvorila je 46. Internacionalni festival alternativnog i novog teatra. Na samom otvaranju izjavila je da je srećna što ima mogućnost da stoji tu, u Novom Sadu, u Srpskom narodnom pozorištu, gde je prvi put zaigrala. Nakon njenog obraćanja usledila plesna izvedba bes (wut) nemačke kompanije tula limnejosistoimene koreografkinje.

Publika je gledala izvanredne plesače (Daniel Afonso, Leonardo Dakin, Hironori Sugata, Alba de Migel, Prisila Fijuza, Alesio Skandale, Karolina Virval) koje je u dnu scene „Jovan Đorđević“ pratio gitarista (Ralf R. Olerc), izvodeći oštar disonantan zvuk distorzije.

Drugog festivalskog dana publici će se u Velikoj sali Kulturnog centra Novog Sada od 20 časova predstaviti Reflektor teatar iz Srbije sa dokumentarnom, ali ne biografskom predstavom rediteljke Minje Bogavac „Smrt fašizmu! O ribarima i slobodi“, nakon koje će uslediti razgovor povodom 35 godina teatra MIMARTu klubu „Tribina mladih“ Kulturnog centra Novog Sada.