image00033 resized

Školica harfe za mališane

Od 17. novembra, prvi put u Srbiji, ogranizuju se grupne radionice harfe. Ovaj plemeniti instrument nepogrešivo pogađa tačno na ona mesta gde nam „fali“ baš ta vibracija koju ona proizvodi i kroz svoje zvuke isceljuje.

U Međunarodnom centru za muziku „Eva“ u Beogradu od 17. novembra svake subote od 10:00 do 11:30 očekuje vas sjajna Željka Milošević koja je napravila osam malih keltskih harfi i osmislila ovaj program. Željka je harfistkinja, dizajner zvuka, menadžer i profesor u Somborskoj srednjoj muzičkoj školi, ali i predsednik udruženja koja za cilj imaju promovisanje muzike, umetnosti i pravih vrednosti. Nema boljeg uzora za  mališane od ove mlade devojke. I sve to u prelepom ambijentu Međunarodnog centra za muziku „Eva“ koji su 2016. godine osnovale Ana Rančič i Vesna Radić sa ciljem da promovišu kvalitetno muzičko obrazovanje.

image00034 resized

Učeći sviranje harfe razvijaju se kreativna i logička razmišljanja koja su od izuzetne važnosti za mlađi uzrast a što je i direktno vezano za razvoj inteligencije. Takođe, vežbanje harfe gradi karakter i uči vredne lekcije naše mališane. Kroz vežbu deca se uče radu i disciplini, strpljenju i istrajnosti ka postizanju zadatog cilja. Razvoj mašte i kreativnosti kod dece, otvaranje novih vidika i negovanje stvaralačkih sposobnosti su takođe posledice redovnog sviranja harfe. Pored sviranja, na radionicama se stiču znanja iz oblasti solfeđa i odlična su osnova za dalje muzičko školovanje. Deca ovako svojim umećem sviranja mogu sebi da svakodnevno daju podršku i podižu samopouzdanje.

Radionice su namenjene deci uzrasta 7-10 godina, instrumenti su obezbeđeni a prethodno muzičko znanje nije neophodno. Više informacija o Željki pronađite na linku http://zeljka.harpomania.com/biografija.html a o muzičkom centru „Eva“ na njihovom sajtu http://evamusic.rs/

Ako želite da prijavite svoje dete za grupne časove harfe pišite organizatorima na mail info@evamusic.rs.