VLADIMIR TUBIC PROMO

Mladi gitarista Vladimir Tubić izdao je svoj prvi album ,,Half Step Up’’

Ako još uvek niste čuli za ovog talentovanog gitaristu poreklom iz Banja Luke, pravo je vreme da upoznate rad Vladimira Tubića uz promociju njegovog prvog albuma ‘‘Half Step Up’’ i sjajni kvintet kojem će se pridružiti i specijalni gosti – Vasil Hadzimanov i Miroslav Tovirac.

Vladimirov prvi studijski instrumentalni album ”Half Step Up” inspirisan je outline stilom sviranja po kojem je Vladimir i postao poznat. Na koncertu u sredu 17.januara u klubu SOUL Society stari Bitef, predstavljanju njegovog albuma pridružiće se:

Luka Ignjatovic – saksofon

Stevan Milijanovic – klavir

Aleksa Miljanović – bubnjevi

Branko Vucetin – bas gitara

Na albumu se nalazi devet originalnih kompozicija i sofisticiranih aranžmana baziranih na fusion jazz, smooth jazz, latin i funk nasleđu, a produkciju albuma potpisao je Miša Marjanov.

Vladimir osvaja svoje prvo gitarsko takmičenje već sa 16 godina, a sledi bogato muzičko putovanje protkano putovanjima i istraživanjem muzike u nekim najprestižnijih institucija za muzičku edukaciju. Bezbroj profesionalnih radionica, internacionalnih projekata, albumskih gostovanja, edukacija na prestižnom Musician’s Institute u Los Angeles-u Kaliforniji, edukacija u Subotici i ultimativno studij jazz gitare u Beču u klasi prof. Kristijana Havela.

Pokazavši veliku zrelost u zvuku Vladimir je privukao mnogo pažnje muzičke zajednice, posebno u online svijetu sa redovnim podcast-ima, besplatnim časovima i sadržajima na svojoj FB i Youtube stranici koje su pune kreativnih primjera njegovog unikatnog pristupa improvizaciji u prepoznatljivom jazz funk bebop stilu.