nebojsa maksimovic

MAJSKI SERIJAL „KONCERTI U GALERIJI“ U KULTURNOM CENTRU BEOGRADA

Tradicionalni nastup pijaniste Nebojše Maksimovića

Muzički program Kulturnog centra Beograda u maju čine koncerti renomiranih domaćih muzičara koji se održavaju svakog ponedeljka u Galeriji Artget.

Odmah nakon praznika, u utorak, 4. maja, sopran Nataša Tasić Knežević, solistkinja opere Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu i aktivistkinja i pijanista Saša Knežević prirediće praznični koncert za beogradsku publiku, sa programom koji čine solo pesme i arije iz zarzueli španskih kompozitora. 

natasa tasic knezevic i sasa knezevic
 Nataša Tasić Knežević

Narednog ponedeljka 10. maja će se predstaviti mladi pijanisti Andrijana Božić i Andrej Cincarević koji su kao klavirski duo održali zapažene koncerte u Galeriji SANU i Kripti Crkve Sv. Marka tokom 2020. godine. Između ostalog, u Galeriji Artget izvešće Danse macabre Kamija Sen-Sansa u transkripciji za klavir četvororučno i na taj način istaći stotu godišnjicu od smrti ovog istaknutog francuskog kompozitora.

katarina i dragana
Katarina i Dragana

Festival Žene u muzici, posvećen promociji stvaralaštva žena kompozitora koji je pokrenula profesorka Vojna Olivera Nešić, održaće se ove godine 18. put. Jedan od koncerata festivala biće održan u Galeriji Artget u ponedeljak 17. majačime će biti nastavljena dugogodišnja saradnja Kulturnog centra Beograda i udruženja Žene u muzici iz Kragujevca.

 Tradicionalni nastup pijaniste Nebojše Maksimovića u Kulturnom centru Beograda ove godine će se održati u ponedeljak, 24. maja, a program čine čuvena svita Modesta Musorgskog Slike sa izložbe u aranžmanu Vladimira Horovica, kao i dela Franca Lista, Mefisto valcer, Balada i Skerco i marš.

bozic cincarevic koncert
Andrijana Božić i Andrej Cincarević

Poslednjeg dana maja meseca, nastupiće Katarina Tešenji Kovačevski, zamenica koncertmajstora Simfonijskog orkestra RTS i Dragana Raić, klavirska saradnica na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu. Na program njihovog koncerta nalaze se dela domaćih autora Ivana Jevtića i Dejana Despića, kao i publici omiljena Violinska sonata Sezara Franka. Koncert realizujemo u saradnji sa Udruženjem muzičkih umetnika Srbije.Svi koncerti počinju u 20 sati, a ulaz je slobodan.

Broj mesta za publiku u Galeriji Artget je ograničen prema propisanim merama za suzbijanje širenja virusa COVID-19 te je obavezno da mesto rezervišete prijavom (naglasiti za koji koncert) na e-mail adresu damjana.njegic@kcb.rs ili telefonom na 011 2622 058.