Ivana zivic portret

Ivana Živić: „Intima“

Ivana Živić izlaže u Galeriji Nikola Radošević

Ivana Živić predstavlja novu izložbu, pod nazivom “Intima”, koja će biti otvorena u petak, 7. oktobra u 19h u galeriji   “Nikola Radošević ” , Uskočka 5, u Beogradu. Izložba traje do 21. oktobra.

Polazeći od nedokučivog Ivana Živić u najnovijem ciklusu slika, prepoznatljivih motiva predočava umetničku zrelost. Slikarka ostaje verna figuraciji u klasičnom smislu likovnog izraza, dok njeno eksperimentisanje i ulazak u sveru apstrakcije počiva na svetu ideja, promisli i umetničke inspiracije.

Afterparty2
Ivana Živić

Ivanine heroine se i dalje nalaze u imaginarnim, bajkovitim enterijerima obasutim vodom i svetlošću. Ove mlade žene koje plivaju u vodenom prostranstvu su simboli jedne višeslojne promišljenosti slikarke kojoj slikarstvo predstavlja put traganja za onim stvarnim u životu i trenutkom koji ga određuje, usmerava i definiše. Sada senzualnost, putenost i ljubav odišu sa slika, jer su upravo to i osećanja kojima se umetnica bavi. 

Intima2
Ivana Živić

Ivana Živić (Sarajevo, 1979) je slikarka koja živi i radi u Beogradu.

Diplomirala je slikarstvo 2004. godine na Fakultetu Likovne Umetnosti u Beogradu, odsek za slikarstvo, gde je i magistrirala dve godine kasnije. Od 2006. je stalna članica Udruženja Likovnih Umetnika Srbije (ULUS), od kada je prisutna na 24 samostalne i preko 60 grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu.

Dobitnica je nagrade za crtež Salona lepih umetnosti Francuske (Salon des Beaux Arts 2019), nagrade izcrtačkog fonda Vladimir Veličković (2016),  Prve nagrade Rotari Kluba (2014), nagrade za produkciju rada iz fondacije Dimitrije Bašičević Mangelos (2012), kao i Diplome za crtež sa Drugog Bijenala crteža u Pančevu (2009).

Izlagala je na Nord Art-u (2017 i 2016), kao i na  The Other Art Fair-u partnerstvu sa Saatchi Online galerijom u Londonu (2019). 

Učestvovala je na  umetničkim rezidencijiama: Mesec srpske umetnosti u Arthab centru Abudabi, UAE (2018), GLOART centru u Lanakenu, Belgija (2015) i Cite Internationale des Arts Paris u Francuskoj (2009) Njeni radovi se nalaze u Wiener Städtische kolekciji savremene srpske umetnosti kao i u mnogobrojnim privatnim kolekcijama širom sveta.