Screen shot 2014 04 24 at 11.14.26

Hor DKCB-a predstavlja Srbiju u Moskvi

Dečji kulturni centar Beograd predstavlja Srbiju u Rusiji, od 23. do 29. aprila, na prestižnom Horskom festivalu “Zvuci Moskve’’ i Horskom festivalu za decu i omladinu “Ćirilo i Metodije” u Moskvi.

Hor Dečjeg kulturnog centra Beograd izabran je za predstavnika Srbije na ovogodišnjim festivalima u Moskvi, s obzirom na izuzetne rezultate koje ostvaruje. Dobitnik je mnogobrojnih priznanja, od kojih su najznačajnije nagrada za najboljeg dirigenta Republičkog festivala horova dece i mladih “FEDEHO’’, nagrada “Vojislav Ilić’’ za najbolje izvođenje duhovne muzike na festivalu “Horovi među freskama’’, nagrada za najbolju izvedenu zadatu kompoziciju i nagrada za najbolji dečji hor po mišljenju publike.

Predstavljanje Srbije na značajnim festivalima u Moskvi predstavlja saradnju i razmenu kulturnih sadržaja dve zemlje. Festival “Zvuci Moskve’’ održava se bijenalno i obuhvata takmičenje horova dece i mladih i folklornih ansambala. U okviru festivala odvijaju se takmičenja u više kategorija, za najbolji hor, najbolju izvedbu pravoslavne muzike, najbolju izvedbu zapadnoevropske duhovne muzike i najboljeg dirigenta.