GDE SMO SAD

Električni Orgazam promoviše svoj novi album

Nakon uspešne američke turneje, najdugovečniji domaći rok proizvod, bend Električni Orgazam, promoviše svoj novi studijski album u Beogradu
Album GDE SMO SAD? u izdanju Mascoma, donosi mešavinu roka i bluza, sa upečatljivim tekstovima i prepoznatljivim vokalom Srđana Gojkovića Gileta, koji slušaoca neminovno navodi na sve raznovrsne faze ovog kultnog beogradskog sastava.
Kako je Gile naveo, jedan od lajt motiva novog izdanja je i ženska energija, odnosno saradnja sa umetnicama u domenu vizuelnog identiteta. Omot potpisuje dizajnerka Tanja Mirković, dok je fotografije uradila naša najpoznatija rok fotografkinja i prijateljica benda, Goranka Matić.
Još jedan momenat, koji interesantno spaja novo i staro na ovom albumu, a sve vreme preispitujući zaista gde smo to sad…, je i saradnja s producentom Tonijem Jurijem, s kojim je Orgazam sarađivao na kultnim albumima “Lišće prekriva Lisabon” i “Kako bubanj kaže”, sredinom 80-ih.
Preispitivanje lične pozicije, kao i šire, pozicije umetnosti i rokenrola u savremenoj pop kulturi, svakako jeste i zadatak i privilegija iskusnih i uspešnih stvaralaca, kao što su – Elektirčni Orgazam. Dovoljno komercijalni da s publikom lako komunicariju, a istovremeno zvukom jednako autentični, kao i na svojim počecima.
Baš kao što u autorskom tekstu o njima primećuje Zoza Panjković:”…Orgazam ima novi album, a NME koji je pisao o njima više ne postoji. Merimo prolazno da bi videli GDE SMO SAD”  ceo članak.
Promocija albuma GDE SMO SAD? otvorena za sve zainteresovane fanove, prijatelje, novinare…, istovremeno je i prilika za susret muzičkih (ne)istomišljenika i znalaca, uz osveženje i muziku sa velikih zvučnika.
      
Petak, 15. jun, od 13 časova / Čumićevo sokače – Mascom Store