Djordje Milutinovic direktor Kombank Arene e1432301971464

Direktor Kombank Arene dobitnik Zlatne značke

Direktor Kombank Arene, Đorđe Milutinović, dobitnik je ovogodišnjeg priznanja za doprinos u kulturi, “Zlatne značke”. Priznanje je uručeno na svečanosti 22. maja 2015. godine, u Narodnom pozorištu u Beogradu.

Nagradu “Zlatna značka” od 1981. godine dodeljuje Kulturno-prosvetna zajednica Srbije i Ministarstvo spoljnih poslova Republike Srbije – Uprava za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu, a pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja Vlade Republike Srbije.

Nagrada se dodeljuje “za dugogodišnji doprinos razvijanju kulturnih delatnosti – za nesebičan, predan i dugotrajan rad”.

Đorđe Milutinović, direktor Kombank Arene, karijeru je započeo 1973. u Domu omladine, a zatim su usledili Jugokoncert, OKUD “Ivo Lola Ribar” i “Sava centar”, gde je  na mestu  šefa  koncertne agencije, od 1989. do 2006. godine,  ugovorio i realizovao gostovanja preko 650 umetnika iz celog sveta, među kojima su: James Brown, Jerry Lee Lewis, Dizzy Gillespie, Paco de Lucia, Nigel Kennedy, Ray Charles, Herbie Hancock, Monseratt Caballe, BB King, Roxy Music, Madredeus, Vaya Con Dios, Cesaria Evora, Simple Minds, Lou Reed  i mnogi drugi.

Jedan je od osnivača Summertime Jazz Festivala.

Na čelu Kombank arene našao se u dva mandata (od 2006. do 2009 i od decembra 2013. do danas). U tom periodu u Beogradu  su nastupali  Nick Cave, Alicia Keys, Joe Cocker, Gipsy Kings, Jose Carreras, Placido Domingo, Tom Jones, 50 Cent, RBD, Kaiser Chiefs, Holiday on Ice, Disney on Ice  i mnogi drugi. Doprineo je programskom oživljavanju najveće arene na Balkanu i postavljanju Beograda i Srbije na mapu velikih svetskih turneja.