di luna

Di Luna Bluz Bend i Vlada Džet Bend

U nastavku programa koncerti “na zidiću”, na Platou Milana Mladenovića ispred Doma omladine Beograda u petak, 6. septembra od 20 časova nastupiće Di Luna Bluz Bend. U subotu 7. septembra, na istom mestu i u isto vreme bend Vlade Džeta publici će predstaviti novi album, „Mlinarev sin“. U slučaju kiše koncerti će biti održani u holu DOB-a.

Di luna Bluz Bend je osnovan 1989. godine i ima status velike klupske atrakcije. Rodonačelnik bluza na ovim prostorima i jedan od osnivača benda Dragan Marković Mare, pokrenuo je deset godina ranije Bluz Kvintet, a nešto kasnije i Point Blank. Kao veliki pobornici nastupa uživo, pohvalili su ideju DOB-a da organizuje koncerte ,,na zidiću“. ,,To je izvanredan projekat u kome se direktno, u neformalnom kontaktu obraćamo publici. Predstavlja šansu, pre svega, za mlade bendove, ali i mi svojim učešćem dajemo podršku toj ideji i najavljujemo jedan sat dobre, prave svirke“, kaže Dragan Marković.

 “Ono što je bilo najvažnije, a u vezi je sa muzikom i što moju generaciju izdvaja od današnjeg vremena je strast koju smo imali. To ne znači da je rokenrol danas nekvalitetan, čak mislim da je mnogo bolji nego što se priča, jer činjenica je da danas mladi imaju mnogo više mogućnosti nego što smo ih imali mi, a tu pre svega mislim na internet”, kaže Vlada Džet. Poziv da nastupa ,,na zidiću” je rado prihvatio jer Dom omladine Beograda nosi u lepom sećanju još iz vremena Dvestadvojke, kada je bio redovan posetilac dešavanja u DOB-u.

“Oduvek sam imao ideju da bi prostor ispred Doma omladine trebalo da se iskoristi. Konceti na Platou Milana Mladenovića su odlična šansa da mladi bendovi pokažu šta znaju“, zaključuje Vlada Džet.