Fedemus foto 1

Deca kompozitori

Završni koncert XVIII Republičkog festivala dečjeg muzičkog stvaralaštva „Deca kompozitori“ održaće se u petak, 25. oktobra, u 17 časova, u Velikoj dvorani Dečjeg kulturnog centra Beograd, Takovska 8. Ulaz je slobodan.

Na koncertu će biti izvedene kompozicije koje su, od velikog broja prijavljenih kompozicija, odabrane od strane republičkog žirija sastavljenog od naših eminentnih profesora muzike. Učestvuju kantautori i solisti iz Selenče, Vršca, Novog Sada, Rume, Velike Plane, Smedereva, Aranđelovca, Vojke i Beograda, kao i gosti festivala.

Festival „Deca kompozitori“ već osamnaest godina organizuje Dečji kulturni centar Beograd, ovoga puta pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i Ministarstva prosvete Republike Srbije.

Svake godine deca Srbije učestvuju na republičkom konkursu koji, u januaru mesecu, raspisuje Dečji kulturni centar Beograd za dečju kompoziciju u oblasti vokalnog i instrumentalnog stvaralaštva za uzrast od 7 do 15 i od 16 do 20 godina.

Dečji kulturni centar Beograd i Festival „Deca kompozitori“ stvorili su generacije mladih kompozitora, solista i kantautora.