Vladimir Kostadinovic jpg

Bend Krcko & Lefty Beatzz u Bitefu

Bend Krcko & Lefty Beatzz je sastavljen zahvaljujući inspiraciji i želji Vladimira Kostadinovića da održi tradiciju hip hop, soul, funk i džez legendi. Njihov cilj je unapređenje mejnstrima i savremenog zvuka, ali pre svega pristup svim generacijama i svim ljubiteljima muzike.

Njihovi aranžmani i autorske pesme su zasnovane na funk, R & B, hip-hop i jazz uticajima muzičara, kao što su: Herbie Hancock, Mike Clark, Miles Davis, Robert Glasper, Chris Dave, Jellowstone, Kings. Nastupaju 22. juna u 22h na Bitefartcafe Summer Stage-u.

Vladimir Kostadinović je jedan od najboljih mladih evropskih bubnjara danas. Pored toga što je osvojio nagradu na takmičenju „Jimmy Woode” 2008. godine, nastupao je i snimao sa nekim od najistaknutijih svetskih muzičara današnjice.

U avgustu 2009. pozvan je da nastupi u Skotskoj sa jednim od najvecih svetskih majstora orgulja (hammond B3) Tonijem Monacom. Vladimir je iste godine osnovao i sopstveni band koji svira njegove autorske kompozicije,a u kojem sviraju Jimmy Greene-tenor sax, Danny Grissett-klavir i Matt Brewer-bass. Godine 2009, odlazi u New York u PKRS Studio Brooklyn sa svojim novim bendom i snima svoj prvi CD „COURSE OF EVENTS”.
U međuvremenu postaje redovan clan i bubnjar Antoio Farao trija sa kojim putuje i svira kao sideman po celoj evropi.

Takođe 2016 snima svoj drugi autorski album “THE LEFT SIDE OF LIFE” na kojem se nalaze 8 originalnih Kostadinovicevih numera,a u pitanju je CD sniman uzivo na Generation Frauenfled Jazz festivalu u Svajcarskoj na kojem sviraju muzicari koji zive i rade u Njujorku.