Screenshot 2023 08 28 at 15.12.51

“Umetnost je naš posao” knjiga Milene Trobozić Garfild 

Vulkan izdavaštvo i Galerija Matice srpske organizuju promociju knjige istaknute autorke Milene Trobozić Garfild Umetnost je naš posao, u četvrtak 31. avgusta na Trgu galerija 1 u Novom Sadu, s početkom u 19 sati. 

Milena TRobozic Garfield 02
Milena Trobožić Garfield, foto: PROMOZahvaljujući dugogodišnjem radu u oblastima kulture, Milena Trobozić Garfild stekla je bogato i raznoliko iskustvo koje ju je dovelo do dragocenih saznanja o značaju umetnosti.

U knjizi Umetnost je naš posao umetnost je upravo osvetljena iz različitih perspektiva, kao i u različitim istorijskim i geografskim okvirima, ali kada dođete do poslednje stranice knjige, shvatićete da je uloga umetnosti uvek podjednako važna jer ima snagu preobražavanja ljudskoga duha.

Intervju sa Milenom Trobožić Garfild možete da pročitate OVDE.

Bilo da ste umetnik, ili da radite u umetničkoj sferi, ili da ste pasionirani ljubitelj umetnosti – ova knjiga postaće vaš vodič u (ne)mogućoj misiji Kako sačuvati umetnost u XXI veku.

Milena Trobozić Garfild diplomirala je na Akademiji dramskih umetnosti u Beogradu, na Odseku za glumu, kao i na Filološkom fakultetu u Beogradu, na Katedri za španski jezik i književnost.

Radila je kao književni prevodilac, urednik, producent, umetnički direktor, advertajzing i PR menadžer i konsultant. Tokom devedesetih godina bila je jedan od pionira u nezavisnim pozorišnim produkcijama (Zapali meIza kulisa). Radila je na mestu PR direktora agencije Saatchi & Saatchi Balkans, kao i na mestu izvršnog urednika časopisa za vizuelne umetnosti New Moment.

Autor je knjige Mali saveti za bolji život (Samizdat B92). Producent je višestruko nagrađivanih filmova: Beli, beli svetOtadžbinaŠavovi. Prevela je sa španskog i engleskog mnoge knjige, od kojih je najznačajnija Ljubav u doba kolere Gabrijela Garsije Markesa. Živi na relaciji Beograd–Vašington.

Knjigu Umetnost je naš posao možete pronaći na sajtu Vulkan izdavaštva vulkani.rs ili u najbližoj knjižari Vulkan.