Screen shot 2013 12 18 at 15.12.39

Sto faca i Aca

Kulturni centar Beograda i izdavačka kuća v|b|z, Beograd organizuju predstavljanje knjige Aleksandra Stankovića: Sto faca i Aca – nikad ispričane priče o gostima i svemu onome što se dešavalo u pozadini emisije Hrvatske radio televizije “Nedeljom u 2” – u sredu, 18. decembra u 19:30h u Galeriji Artget.

Učestvuju: Aleksandar Stanković, Brankica Stanković i Predrag Miki Manojlović

Program vodi: Dragan Ilić

Emisija Hrvatske radio televizije “Nedeljom u 2” jedna je od najgledanijih emisija u regionu. Koncipirana kao intervju Aleksandra Stankovića sa gostima koji na različite načine oblikuju i utiču na javnost, emisija se između ostalog bavila i neuralgičnim tačkama međusobnih odnosa državnih, kulturnih, pa i politika prijateljstava sredina koje dele isti jezik, zajedničku prošlost, ali i sličnu političku sadšnjicu. Širok dijapazon gostiju (među kojima je nemali broj stvaralaca iz domena savremene kulture) i postavljenih pitanja omogućio je emisiji „dugovečnost,“ što je u medijskom polju tranzicionih zemalja retkost.

U programu Kulturnog centra Beograda Aleksandar Stanković biće u stolici svoj sagovornika. Publika i učesnici imaju priliku da pitaju Acu Stankovića sve ono što televizijski format onemogućava.