Snajder pozivnica 1

Slobodan Šnajder u Književnom kafeu

Gost Književnog kafea Goethe-Instituta, u saradnji sa udruženjem Krokodil, biće pisac i publicista Slobodan Šnajder, koji će predstaviti svoj roman „Doba mjedi“. Razgovor sa piscem vodiće Ana Pejović i Vladimir Arsenijević, a specijalni gost večeri biće umetnik Goran Dragaš, čija je izložba u toku u galeriji „Menjačnica“ Goethe-Instituta.

„Doba mjedi“ je velika priča o dvoje ljudi koji su odživeli svoje živote u doba ekstrema, kao i o njihovom potomku kog je zadesilo ne baš srećno nasledstvo – da izađe na kraj s tom činjenicom. Georg i Vera, kako se u romanu zovu, imali su, naime, do neke tačke svojih života ekstremno suprotstavljene biografije. Oni se sreću čim je to bilo moguće a da ne bude pogubno, nakon što je baš sve na svetu bilo protiv toga susreta. Potom odlaze različitim putevima, kad ih je baš sve upućivalo na to da ostanu zajedno.

Slobodan Šnajder (Zagreb, 1948.) diplomirao je filozofiju i anglistiku na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Bio je suosnivač i dugogodišnji urednik pozorišnog časopisa „Prolog“. Aktivan je u različitim žanrovima. Prozu objavljuje od 1966. godine. Od 1969. radi kao dramatičar. Njegova dela prevode se i igraju u inostranstvu.

Četvrtak, 26.05. od 20 sati, Goethe-Institut Beograd, Knez Mihailova 50.