72c192ab 1677 8f17 69b0 6fabb0c97801

Roman za sva vremena „Tajni vrt“ u Vulkančiću

Iz serijala Klasici svetske književnosti za decu

Vulkančić je objavio predivan dečji roman Tajni vrt u okviru serijala Klasici svetske književnosti za decu, koji čine pažljivo odabrana književna ostvarenja najznačajnijih pisaca za decu. Iako je namenjena školarcima, čitalački užitak u njoj će pronaći i stariji čitaoci koji se rado vraćaju čitanju vrednih dela koja nikada ne zastarevaju.

Život desetogodišnje Meri Lenoks promeniće se iz korena kada ostane bez roditelja i iz Indije dođe da živi sa ujakom u Engleskoj. Najpre razmažena i hirovita devojčica, naviknuta da joj dadilja i posluga ispunjavaju sve želje, uskoro će voditi potpuno drugačiji život.

U novoj kući Meri je tužna i usamljena, sve dok jednog dana ne otkrije napušteni tajni vrt. Zaljubivši se u lepotu prirode, Meri je rešena da vrtu povrati stari sjaj. Tada će u njen život ušetati i dva dečaka, čije će prijateljstvo utopliti Merino srce i pomoći joj da postane divna i požrtvovana devojčica.

Najmlađima je dostupan još jedan roman Frensis Hodžson Bernet u izdanju Vulkančića – Mala princeza, koji je baš kao i Tajni vrt doživeo mnoge pozorišne i filmske adaptacije.

Jedan od najlepših klasika svetske književnosti za decu Tajni vrt potražite na sajtu vulkancic.rs ili u omiljenoj knjižari Vulkan.