77cbca20 b316 b56c cab1 c60263b2c50e

Istorijski roman „Ljubavne priče iz Kazablanke“

Inspirativna priča o nadi, hrabrosti i novom početku

Od autorke uzbudljivog romana More uspomena Fione Valpi stigla nam je još jedna divna pripovest prepuna snažnih emocija, impresivno delo inspirisano istinitim pričama o francuskim izbeglicama koje su tražile utočište u Kazablanki tokom Drugog svetskog rata. Ljubavne priče iz Kazablanke otkriće nam može li nova perspektiva pomoći da tragediju pretočimo u nadu i pronađemo utehu koja nam je potrebna da izlečimo slomljeno srce.

Radnja je smeštena u Maroko, 1941. godine. Pošto je Francuska pala pod nacističku okupaciju, dvanaestogodišnja Žozi beži sa porodicom u Kazablanku, gde čekaju priliku da odu u Ameriku. Život je ovde intenzivan poput svetlosti sunca, a svaki prizor, miris i zvuk preplavljuju čula u tom svetu toliko drugačijem i dalekom od nevolja kod kuće – i Žozi se to sviđa.

Sedamdeset godina kasnije, još jedna izgubljena duša stiže u ovaj očaravajući lučki grad, tražeći novi život. Zoi se suočava sa brojnim izazovima na nepoznatom mestu. Ali kada ispod podnih dasaka ćerkine spavaće sobe pronađe malu drvenu kutiju i dnevnik iz 1940, Zoi otkriva unutrašnji svet mlade Žozi, koja je nekada imala isti pogled na Atlantski okean, ali je poznavala jednu sasvim drugačiju Kazablanku.

Ubrzo Zoi počinje da vidi svoj novi dom Džozinim očima.

U romanu ćete se susresti sa brojnim istorijskim ličnostima, što priči daje autentičnost. Fiona Valpi piše o neverovatnim pojedincima koji su preuzeli veliki rizik, ali čija hrabrost nikada neće biti zaboravljena.

Knjige Fione Valpi prevedene su na više od 20 jezika i nalaze se u samom vrhu top-lista.

Raskošan roman koji obavija magijom Ljubavne priče iz Kazablanke dostupan je na sajtu vulkani.rs i u knjižarama Vulkan širom Srbije.