cctv orao kolaz s

Milenov Print Design

Otvaranje izložbe Milenov Print Design je u ponedeljak 17. mart u 20h u Velikoj galeriji Kc Grad. Izložba traje do 23. marta.

Tematika kojom se radovi bave je pretežno protest protiv dokolice, bes usmeren ka svemu što ograničava i onemogućava čoveka da ispolji svoju kreativnost, nemogućnost evolucije u vremenu sve intenzivnijeg nadzora, sve naprednijih tehnologija i sve užeg spektra dostupnog užitka.

Stil prikazivanja koji je primenjivan je prelaz između moderne, alternativne umetnosti i street art-a, školskog crteža sa improvizacijom laika, težnja ka savršenosti korišćenjem “vizuelnog terorizma”, dakle, jedan kontradiktorni stav prema vidljivoj i zamišljenoj stvarnosti koju autor živi.

Nikola Milenov (1989), grafički dizajner, ilustrator i street artist. Rođen i odrastao u Beogradu, pohađao srednju Grafičku školu i studirao na Beogradskoj politehnici na smeru za grafički dizajn, klasa 2008. Bavi se crtežom i ilustracijom još od malih nogu, a grafički dizajn i fotomanipulaciju upoznaje kroz srednju školu i studije. Izlagao tradicionalne ilustracije i crteže na nekoliko kolektivnih i samostalnih izložbi u Beogradu i Smederevu, ali ovo je prva izložba printova kao vida digitalne ilustracije.