72403632 6610 4605 87c9 3ca09f2d5f94

Jesenja izložba ULUS-a u znaku protesta

Udruženje likovnih umetnika Srbije (ULUS) Vas poziva na protestno otvaranje 86. Jesenje izložbe pod nazivom TÂJNĀ ZNÁNJA, koje će se održati 16. novembra u Umetničkom paviljonu “Cvijeta Zuzorić” na Malom Kalemegdanu, sa početkom u 19 časova.

Na izložbi će biti predstavljeni radovi 48 umetnika iz Srbije i inostranstva, a koncept izložbe je razvijen u saradnji Umetničkog saveta ULUS-a sa međunarodnim timom kustosa/kinja okupljenih oko međunarodne platforme za estetsku eksperimentaciju i edukaciju svihPhD In One Night  koju predstavljaju Ivana Momčilović, Kaja Erdinc (Kaya Erdinc) i Elizabeta Cukaro (Elisabetta Cuccaro). 

Zbog dugogodišnjeg nerešenog statusa o korišćenju Umetničkog paviljona „Cvijeta Zuzorić“ ULUS ulazi u protest od  17. novembra. U odnosu na razvoj događaja može doći do izmena u programu. Za dalje informacije pratite objave na www.ulus.rs .

U sklopu izložbe u petak, 17. novembra od 18 časova u Biblioteci Umetničkog Paviljona Cvijeta Zuzorić održaće se prateći govorni program pod nazivom KANVAS I KADAR-  Šta umetnik (ne) zna:  o umetnosti kao znanju, amaterskom znanju i znastvenim eksperimentima (detaljna najava biće objavljena na sajtu www.ulus.rs ).  

Izložba će biti otvorena do 9. decembra.