Jelena Radanović 2a

Imperija uzvraća udarac

StandUpFest, trodnevni festival stand up komedije, održan je sredinom oktobra u Domu omladine. U ovom maratonu smeha uživalo je oko hiljadu i po posetilaca. Pored dvadesetak iskusnih komičara iz regiona, trećeg dana festivala nastupale su nove nade srpske stand up scene.

Članovi žirija, glumica Anja Mandić, radijski voditelj Igor Brakus, tv autor Zoran Kesić, strip crtač Marko Somborac i reditelj Nikola Zavišić, ocenili su nastup Jelene Radanović kao najbolji. Sada je tim Standup.rs dobio pojačanje za još jednog člana, odnosno za još jednu damu komičarku.

Kako se Jelena odlučila da se oproba u komičarskim vodama i šta je to novo što možemo da očekujemo u njenim nastupima, saznajemo ovom prilikom.

LW: Da li si očekivala pobedu na StandUpFestu?

Jelena: Kada sam se pojavila u Domu Omladine, sat vremena pre početka takmičenja, kako bi se prvi put susrela sa organizatorima iostalim takmičarima, uhvatila me je tolika trema da sam htela da pobegnem. Pokušaj bekstva su sprečili moji prijatelji koju su kupili karte. Nisam imala srca da ih izneverim, a ni para da im refundiram kupljene ulaznice. Posle ovog, slobodno mogu da kažem da pobeda za mene u tom trenutku nije bila pojmljiva kategorija.

LW: Da li si imala tremu, odnosno, da li te je više brinulo to koliko će tvoje fore biti smešne ili kako ćeš se ti snaći na sceni?

Jelena: Podjednaku tremu sam imala i zbog scenskog nastupa, jer sam se plašila da ću nekako uspeti da se sapletem i padnem. Razumem ja da bi to ljudima bilo smešno, ali sam se bojala da me žiri ne diskvalifikuje, jer se to ne bi računalo kao stand up.

LW: Koliko si se pripremala za nastup?

Jelena: Za nastup sam se pripremala tako što sam sve svoje fore testirala na prijateljima. Pred nastup sam najviše brinula da li sam ja zaista duhovita ili samo moji prijatelji imaju niske kriterijume.

LW: Kako su ste prihvatile starije kolege iz Standup.rs-a?

Jelena: Kolege su me toliko lepo prihvatile, da sam u prvom trenutku pomislila da sam upala u neku sektu. Ono što je meni najbitnije, to je da su uvek spremni da mi daju najiskrenije savete kako da poboljšam svoj nastup, jer je od neprocenljive vrednosti kada neko sa vama podeli svoja iskustva koja je godinama sticao na sceni.

LW: Na čiji račun najviše voliš da se šališ?

Jelena: Trenutno su to moja porodica i prijatelji, ali se trudim da na njihovim primerima dotaknem i neke opštije društvene pojave.

LW: Šta je to što te izdvaja od ostalih, tj. šta je to u tvojim nastupima što donosi svežinu na našoj stand up sceni?

Jelena: Svaki komičar ima neku svoju životnu priču, tako da je prvenstveno po tome poseban. Ono što mislim da me još izdvaja od ostalih jeste ženska perspektiva. Do sada su muškarci vladali scenom, a sada imperija uzvraća udarac.