FTWD S2 Alycia Flare 0707 V1

Alycia Debnam Carey: Krv nije voda!

Alycia Debnam Carey je mlada australijska glumica, koju smo imali prilike da gledamo u filmskim ostvarenjima Where the Devil Hides, Into the Storm, Jigsawgirl i seriji 100. Ipak, najviše popularnosti ova dvadesettrogodišnjakinja stekla je ulogom Alicie u seriji Fear the Walking Dead, koja se prikazuje ekskluzivno na AMC kanalu. Serija Fear, kako je fanovi širom sveta zovu, obara sve rekorde gledanosti, a mi smo, nestrpljivi da saznamo šta nas očekuje u nastavku druge sezone, 22. avgusta, razgovarali upravo sa Alyciom.

Da li ste ljubitelj zombi žanra? Da li uživate u toj vrsti filmova ili televizijskih emisija?

Alycia: Da budem iskrena, ne baš. Pokušala sam skoro da gledam film Zombieland sa Frankom. Odlučili smo da pogledamo zombi film koji ni jedno od nas nije gledalo. Ali nismo uspeli! Oboma nam je bilo zaista čudno da gledamo taj žanr, kada su zombiji veliki deo našeg svakodnevnog života! Upoređivali smo ono što radimo na setu sa filmom i bilo je previše čudno.

Kada sam prvi put dobila ulogu u Fear-u, gledala sam The Walking Dead, odgledala sam četiri sezone u dve nedelje i postala prilično opsednuta njom!  Morala sam da prekinem. Postalo je previše, biti toliko u tom svetu tokom dužeg vremenskog perioda. Sada se trudim da gledam dosta bezveznog programa na TV-u kao protivotrov!  [smeh][/answer]

Kada dobijate scenario za snimanje naredne epizode? Koliko unapred znate šta će se desiti?

Alycia: Na početku sezone, imali smo sastanak sa piscima na kom smo dobili opšti pregled svojih likova, i ideju sezone. Nakon toga sve se svelo na to da radimo od jedne nedelje do druge. Saznamo možda pet dana unapred šta će se dešavati u sledećoj epizodi. Za duže scene, pokušavamo da naučimo scenario koliko je moguće unapred. Mi u stvari ne znamo kako će se sezona završiti. Pričamo međusobno na setu, ali sve su to spekulacije! Niko nam ne govori ništa detaljnije.

Kako je apokalipsa zombija promenila strukturu porodice u Fear the Walking Dead?

Alycia: U svakom pogledu. Za našu porodicu je to posebno zanimljivo zato što smo već bili prilično slomljeni na početku, sa ocem koji je otišao, bratom koji stalno nestaje i majkom čija je pažnja usmerena na nešto drugo. Takođe smo i pripojena porodica, sa Travisom i Christopherom. U prvoj polovini sezone, zaista smo se trudili da održimo sve to zajedno. Znate za onu: sigurnost je u brojkama. Krv nije voda!

Ali, da li je to istina? Da li je krvna veza važnija od bilo čega drugog? Sada kad smo se razdvojili, možda svako mora to da shvati za sebe, pre nego što se vratimo jedni drugima. Ako uspemo da se ponovo okupimo! Zaista jedva čekam da vidim šta će se desiti. Ako se ponovo spojimo, kakve odnose ćemo imati u tom novom svetu? Možda ćemo se svi mrzeti i hteti da poubijamo jedni druge!  [smeh]

U poslednje vreme u Fear-u, čini se da ima više sukoba između Alicie i njene majke.  Da li ćemo gledati kako se taj sukob produbljuje u ovoj sezoni?

Alycia: Da, to je svakako jedna od bitnijih tema, odnos između Madison i Alicie. Oduvek je postojala tenzija koja je ključala ispod površine, ali u drugoj polovini sezone zaista počinjemo da vidimo kuda sve to vodi. To je posledica toga što je Nick oduvek bio centar pažnje, zbog svojih problema sa drogom. Sada, kada je pronašao novu drogu kojom će se trovati, beg u smrt, Madison mora da mu kaže zbogom, ali Alicia skoro da oseća olakšanje. Konačno može da počne sa uspostavljanjem boljeg odnosa sa svojom majkom.

Ovde se dešava nekoliko paralelnih stvari. Alicia ima potrebu da je Madison tretira kao odraslu, a ne dete, ali Madison i dalje pokušava da joj bude majka. Postoji mnogo potisnutih osećanja koja se razvijaju između njih i smatram da je svaka veza između majke i kćerke zanimljiva na taj način. Majke i kćerke su obično vrlo slične i imaju mnogo zajedničkih osobina. Tako je i sa Aliciom i Madison. Obe su jake ličnosti, zbog čega se često sukobljavaju.

Dakle, videli smo kako se vaš lik bori sa mnogo zaraženih. Da li uživate u akcionim scenama?

Alycia: Da! Postanem prilično entuzijastična kada treba da radim vratolomije. Samo zato što je zaista zabavno i nemam priliku da ih radim često. Zaista uživam u tome. Koristiš različite veštine na kojima nisi radio ranije, kakve su upotreba mača ili trening borbe, rukovanje oružjem…  Mnogo je zabavno.

Čega se više plašite – zombija ili slave?

Alycia: Slave sigurno, jer nikada nisam radila ovaj posao zbog toga. Uživam u glumi i uživam u tome da budem deo kreativne industrije. Uživam u pisanju i u nekom trenutku bih volela i da režiram. Ali razumem da slava i popularnost idu zajedno sa tim. Bitno je da to poštuješ. Bez prepoznavanja, priznanja i fanova, ne bih radila ono što zaista želim. Tek sad počinjem to da uviđam. Imati tako strastvene, lojalne fanove koji te prate i podržavaju tvoj rad je velika čast.

Serije The Walking Dead i Game of Thrones, uvele su trend da svaki lik, koliko god da je važan, može biti ubijen. Da li se plašite da se to isto može desiti i u Fear? Da li ste zabrinuti za svoj lik?

Alycia: Pa, mislim da da!  Ali smo svi pristali da budemo deo serije znajući da postoji ta mogućnost. U pravu ste. U Game of Thrones čini se da gubimo po jedan glavni lik u svakoj epizodi! Trudim da ne mislim puno o tome. To je jedna od onih stvari koje će se, ako treba, desiti na kreativan način. Samo se nadam da me neće ubiti zato što me vi ne volite!  “Ah, ona je takva diva. Ubijte je.” [smeh]

Da li učite od svojih kolega i sa kojim od kolega iz serije uživate da radite?

Alycia: Mnogo sam naučila od Franka. Postali smo veoma dobri prijatelji i mislim da je neverovatna osoba. Pretpostavljam da je to zato što smo na sličnom nivou otkrića, razumevanja i godina. Kad god radimo neku scenu zajedno, uvek mnogo pričamo o tome. Uživam i u radu sa Colmanom. Svi su u stvari jako dobri. Svi su briljantni i drugačiji. Svako od njih me je naučio nečemu.