Matilda 03

CINEMAFEST 2017 u novembru

Filmska revija CINEMAFEST održaće se po drugi put od 02. do 09. novembra, u velikoj sali Sava centra i bioskopima CINEPLEXX u Beogradu, Kragujevcu i Nišu.

Reviju otvara najkontraverzniji ruski film godine MATILDA reditelja Alekseja Učitelja, koji se bavi odnosom balerine Matilde Kšesinske i budućeg cara Nikolaja Drugog. Ovo ostvarenje je podiglo dosta prašine, pa je dozovolu za prikazivanje na matičnoj teritoriji moralo da izda Ministarstvo kulture ruske federacije. Poljska glumica Mišalina Olzanska koja tumači naslovnu ulogu je potrvdila dolazak i ona će na beogradskoj premijeri svečano otvoriti reviju u Sava Centru.

CINEMAFEST 2017 donosi još desetak naslova po izboru Ivana Karla – to su: WONDER WHEEL, Vudija Alena koji će u Beogradu biti ekskluzivno prikazan mesec dana pre starta američke bioskopske distribucije; zatim nove radove reditelja Daga Limana THE WALL, Voltera Hila THE ASSIGNMENT u kome igraju Sigurni Viver i Mišel Rodrigez,  dugoočekivani WONDERSTRUCK Toda Hejnsa sa Džulijen Mur, novi projekat Džordža Klunija SUBURBICON čiji su scenario napisala Braća Koen i koji je svetsku premijeru imao na nedavno završenom festivalu u Veneciji, dok sa festivala u Torontu na CINEMAFEST stize francuska komedija C’EST LA VIE!, autorskog dvojca Olivier Nakache i Eric Toledano – tvoraca velikog evropskog bioskopskog hita NEDODIRLJIVI.

Program za ovogodišnju filmsku reviju Cinemafest, za koju vlada veliko interesovanje u prestonici, upravo je objavljen. Raspored filmova u Sava centru:

·         Četvrtak, 2. novembar u 20h – Matilda (Матильда), režija: Aleksej Učitelj

·         Petak, 3. novembar u 20h – Muzej čudesa (Wonderstruck), režija: Tod Hejns

·         Subota, 4. novembar u 20h – Čudesna panorama (Wonder Wheel); režija: Vudi Alen

·         Nedelja, 5. novembar u 18h – Ispod mosta, među stijenama, režija: Pavle Simonović

·         Nedelja, 5. novembar u 20h – I to je život (C`est la vie), režija: Olivije Nakače, Erik Toledano

·         Ponedeljak, 6. novembar u 20h – Zid (The Wall), režija: Dag Lajman

·         Utorak, 7. novembar u 20h – Zadatak (The Assignment); režija: Volter Hil

·         Sreda, 8. novembar u 20h – Predgrađe (Suburbicon), režija: Džordž Kluni