Fargo02 e1421405382761

Uskoro serija Fargo na AMC-u

AMC, najvoljeniji američki kanal namenjen serijama i filmovima, najavio je od 28. januara premijerno prikazivanje serije Fargo.

Pored mnoštva pozitivnih kritika širom sveta, Fargo je i trostruki dobitnik Emi nagrada i dobitnik dva Zlatna Globusa, za najbolji film/ mini seriju i najboljeg glumca u filmu/ mini seriji (Bili Bob Tornton).

Prva sezona je premijerno prikazana u Americi tokom 2014. godine, a od 28. januara, sredom u 22h i gledaoci u Srbiji će imati priliku da je gledaju, na AMC kanalu.

Sa tvorcima serije već je potpisan ugovor za snimanje druge sezone, koju će gledaoci zemalja srednje i istočne Evrope imati prilike da ekskluzivno, kao i prvu, gledaju na AMC kanalu.

Adaptacija filma koji je osvojio Oskara, serija Fargo (2014) sadrži potpuno novu priču „istinitog zločina” i prati novi slučaj kao i nove likove, a sve to je duboko ukorenjeno u humor, ubistva i „ljubaznost Minesote” – za šta se može reći da je zaštitni znak filma, zahvaljujući čemu je postao vanvremenski klasik.

U seriji, lutalica po imenu Lorn Malvo, koga glumi oskarovac Bili Bob Tornton, dolazi u mali grad u Minesoti i utiče na stanovnike svojom zlokobnošću i nasiljem, uključujući i iskorišćavanog prodavca osiguranja Lestera Najgarda, koga igra Martin Frimen, dobitnik nagrade BAFTA i nominovanog za nagradu Emi.

Kolin Henks igra zamenika policije Gusa Grimlija, samohranog oca koji mora da bira između lične bezbednosti i svoje dužnosti kao policajca kada se nađe licem u lice sa ubicom.

Moli Solverson, pametna mlada zamenica šerifa koju glumi Alison Tolman, čvrsto odlučuje da reši misteriju niza šokantnih ubistava u Minesoti, iako nema puno pomoći na koju može da računa.

Pored njih u seriji Fargo se još pojavljuju i dobitnik Emija Bob Odenkirk, kao zamenik Bil Osvald, nominovan za Zlatni Globus i Emi nagrade, Oliver Plat, kao Stavros Milos, Kejt Volš dobitnica nagrade Screen Actors Guild u ulozi Đine Heš, Glen Hoverton (Uvek je sunčano u Filadelfiji) kao Don Čumf, Džoi King kao Greta Grimli, Piter Breitmajer kao poručnik Smit, Tom Musgrejv (Bo Munk), Džoš Klous (Čaz Nigard), Rasel Harvard (Gospodin Vrenč) i Adam Goldberg (gospodin Numbers).

Scenario serije za čiju je prvu sezonu snimljeno 10 epizoda, od kojih je prve dve režirao dobitnik Emija Adam Bernštajn potpisuje Noa Holi („The Unusuals”) koji je i izvršni producent, rame uz rame sa dobitnicima oskara braćom Koen („Fargo”, „Veliki Lebovski”) i Vorenom Litlfildom (takođe „The Unusuals”).

Prva sezona je premijerno prikazana u Americi tokom 2014. godine, a od 28. januara, sredom u 22.00 sata i gledaoci u Srbiji će imati priliku da je gledaju, na AMC kanalu.