GV FP 0100r

U Gravitaciji 3D napeto do samog kraja

Gravitacija 3D je prava drama, koja se odvija u nama nezamislivom, a samim tim još strašnijem ambijentu, u svemiru. Ovo je film u kom glume Sandra Bulok i Džordž Kluni, a koji je na repertoaru domaćih bioskopa od danas, 3. oktobra.

Ukoliko se plašite visine ili slobodnog pada, film Gravitacija 3D će za vas biti pravi naučno-fantastični horor. Reditelj, ko-scenarista i producent Alfonso Kuaron se dobro potrudio da nam gledanje ovog filma bude napeto do samog kraja. 3D tehnologija je posebno doprinela iluziji lebdenja u kosmosu, a bestežinsko stanje je verno dočarano, pa čak i u detalju kao što je to suza iz oka glavne glumice (ona se ne sliva, već poput vodenog balončića lebdi).

Ono što je posebno pohvalno kod Gravitacije 3D je činjenica da ovaj film nije naučna fantastika u klasičnom smislu. On ima elemente koji su neophodni da bi se dočarao svemirski prostor, ali je akcenat na situacionoj i unutrašnjoj drami aktera.

Gotovo jedini glumci u filmu, izuzimajući glasove, jesu oskarovci Sandra Bulok i Džordž Kluni. Bulokova je u ulozi dr Rajan Stoun, koja je prvi put u svemirskoj misiji, a Kluni je iskusan astronaut Met Kovalski. Njihova letelica “Eksplorer” biva razneta zbog naleta svemirskog otpada. Tu počinje drama, njihova borba za preživljavanje. Da li će u tome uspeti, saznaćete ako budete gledali film.

Sandra Bulok je povodom premijere Gravitacije 3D ostavila svoj otisak i autogram na Bulevaru slavnih.

Sandra Bullock

Film 3D gravitacija nam prikazuje jedan sasvim drugačiji pogled na našu planetu Zemlju i tajanstvenu svemirsku “gedžeteriju”. S druge strane, oslikava nam i onaj unutrašnji mikro kosmos pojedinca u kojem se vrlo lako svako od nas može prepoznati, kao i koliko su zastrašujući beskraj kosmosa i konačnost ljudskog života. Ovo je film koji govori koliko su važna upornost i vera u sebe i kako nikada ne bi trebalo da odustajemo.