kauboji e1417604412187

Teatarski most BDP-a: predstava Kauboji

Beogradsko dramsko pozorište će tokom decembra meseca aktivno promovisati uspostavljanje teatarskog mosta između Beograda i drugih pozorišnih sredina. Mjuzikl “Kauboji” Saše Anočića, u režiji Kokana Mladenovića i izvđenju Narodnog pozorišta iz Kikinde premijerno će u BDP-u biti izveden 6. decembra na Sceni “Rade Marković.

Predstava „Kauboji” je jedna lepa, ljudska pozorišna priča, ali raskošna komedija i mjuzikl.

Svojom postavkom predstave “Kauboji”, reditelj Kokan Mladenović donosi na scenu kikindskog Narodnog pozorišta drugačije, banatske kauboje,  bliske našem divljem zapadu. Predstava se bavi pozorištem, prati sudbine 57 likova, koje tumači 13 glumaca, koji se uzdižu iznad svojih neuspeha i svoje neznanje na komican nacin pretvaraju u pozorišnu veštinu.

Regionalni hit komad “Kauboji”, u produkciji zagrebačkog teatra Exit nagrađen je Nagradama hrvatskog glumišta 2008. za najbolju režiju i najbolju predstavu u celini, kao i sa više nagrada na Danima satire, Marulićevim danima, Festivalu glumca, specijalnim priznanjem Gavelinih večeri itd. Anočićevi “Kauboji” po prvi put se izvode u Srbiji.