Red Bull DoodleArt Marko Djuric 1

Takmičenje u žvrljanju

Tokom maja i juna studenti u Srbiji će se takmičiti u žvrljanju, a pobednik takmičenja predstavljaće našu zemlju na svetskoj izložbi Red Bull Doodle Art u Kejp Taunu u Južnoj Africi.

Misli su ti odlutale, čuje se zvono za kraj predavanja, a umesto beleški u svojoj svesci imaš samo žvrljotine? Onda je ovo prava stvar za tebe.

Najkreativnije studentsko takmičenje Red Bull Doodle Art se vraća u 2014. godini, ali diže žvrljanje na potpuno novi nivo, jer će obuhvatiti 40 država i po prvi put u svojoj istoriji kulminirati globalnom izložbom i predstaviti najbolje radove iz celog sveta.

Da bi učestvovao na takmičenju, uzmi papir i olovku, pusti mašti na volju i nažvrljaj nešto, a onda postavi svoje umetničko delo na www.redbulldoodleart.com. Svi koji žele da učestvuju, svoje radove mogu da postave na sajtu do 30. maja, nakon čega počinje glasanje. Dvadeset finalista čije žvrljotine budu imale najviše glasova od strane publike, učestvovaće u izložbi koja će biti organizovana u vidu revije, a modeli će nositi garderobu inspirisanu žvrljotinama finalista. Žiri u sastavu profesor Marko Lađušić, kreatorka Jelena Proković i vizuelni umetnik Saša Tkačenko, 17. juna na reviji u Supermarketu u Beogradu, dodeliće nekome titulu najboljeg žvrljača. Pored putovanja iz snova, pobednika očekuje i vredan Samsung uređaj i pakovanje može da počne!