35 KALORIJA BEZ ŠEĆERA PLAKAT PHOTO

Sutra prva premijera predstave “35 KALORIJA BEZ ŠEĆERA” u Domu omladine Beograda


Pozorišna predstava “35 kalorija bez šećera” Studija Centar biće premijerno izvedena u sali Amerikana Doma omladine Beograda 22. i 23. januara 2019. godine, sa početkom u 20 časova.Autorski tim predstave čine Nenad Radović, reditelj, Đorđe Kosić, dramaturg, Vasilije Krstić, asistent reditelja i Snežana Ristić, psiholog. U predstavi igra 15 mladih glumaca, polaznika pozorišnog studija Centar. 

“Kao pozorišni centar za mlade, realizujemo edukativne pozorišne predstave za mladu publiku, koje obrađuju značajne teme u pogledu edukacije i razvoja današnjih tinejdžera. S obzirom da su problemi ishrane, kao što je anoreksija, i posledice koje iz tih problema nastaju, sve više prisutni kod današnjih mladih ljudi, predstava „35 kalorija bez šećera“ ima za cilj da upozori mladu publiku na sve opasnosti koje mogu nastati usled odbijanja hrane, zarad mršavosti.”, objašnjava Nenad Radović, reditelj predstave i direktor Studija Centar.
Pozorišna predstava “35 kalorija bez šećera”je rađena po istoimenoj knjizi naše najčitanije spisateljice za mlade Jasminke Petrović

“Knjiga Jasminke Petrović se ispostavila kao odličan materijal za našu novu predstavu. Jasminka je poznata i rado čitana autorka kod današnjih tinejdžera. Ozbiljne i teške teme olakšava čarobnim humorom i svako njeno delo, koliko god teško bilo, odiše pozitivnim duhom.”, ističe Radović.
Nova premijera Studija Centar je rađena na veoma moderan, duhovit i zabavan način. Junaci su mladi ljudi, koji svojim postupcima tragaju, najpre za otkrivanjem problema, a potom i za rešavanjem istog. Pored glavne teme, odnosno problema ishrane, ova priča promoviše i vrednosti prijateljstva i porodičnog života.

“Predstava ima za cilj da edukuje i upozori mlade ljude, posebno devojčice, na stravične posledice koje nastaju odbijanjem uzimanja hrane, zarad želje da budu mršavije. Namenjena je uzrastu od 12 i više godina i predstavlja najbolji način da današnji tinejdžeri, a i starija publika prepoznaju simptome ovog opakog i teškog poremećaja. Da bismo što uverljivije prikazali ovaj problem na sceni, tokom rada konsultovali smo se i sa dečijim psihologom Snežanom Ristić koja nam je u samom procesu, dosta pomogla. Komad „35 kalorija bez šećera“ ne obrađuje samo problem ishrane i anoreksije kod mladih ljudi, već i osećaj empatije i porodičnog zajedništva, što mislim da je izuzetno važno u današnjem vremenu.”, zaključuje Nenad Radović.  

ULAZNICE SU U PRODAJI PO CENI OD 500 RSD NA SVIM TICKET VISIONPRODAJNIM MESTIMA, KAO I PUTEM SAJTA TICKETS.RS. Dodatne informacije o grupnim posetama i popustima dostupne su preko Fejsbuk stranice Studio Centra. Studio Centar i Dom omladine Beogradatreću sezonu za redom realizuju projekat edukativnih pozorišnih predstava za tinejdžere. Uzbudljiv i zanimljiv pozorišni program za mlade koncipiran je sa idejom da publika u kamernom ambijentu bude aktivni učesnik dešavanja na sceni, a nakon predstava često se organizuju i razgovor sa relevantnim gostima, o problemima i temama kojima se predstave bave. Ovakva vrsta pozorišnog repertoara, jedinstvena u Beogradu, privlači sve više škola i mladih ljudi, a pozorišna predstava “35 kalorija bez šećera”, biće četvrta zajednička premijera Studija Centar i Doma omladine Beograda.