milos zubac milan korac spektakl naslovna

Spektakl je onlajn

Redakcija muzičkog portala RockSvirke, povodom petogodišnjice postojanja i rada predstavlja novo, jubilarno onlajn izdanje. Album Spektakl, koji potpisuju Miloš Zubac i Milan Korać, objavljen je, 8. decembra, na godišnjicu smrti Džona Lenona.

Spektakl je jedinstven album na srpskoj i regionalnoj muzičkoj sceni. Snimila su ga dva prijatelja i saradnika, ujedno dva frontmena koji su se prethodno uveliko afirmisali kao predvodnici svojih matičnih bendova.

Milan Korać je pevač i gitarista u Šinobusima, jednom od najboljih autorskih, ali i koncertnih bluz-rok sastava u Srbiji.

Miloš Zubac je godinama predvodio Prkos Drumski, jedan od poetički najzanimljivijih i najdoslednijih muzičkih fenomena u našoj zemlji.

Na Spektaklu se nalazi dvanaest pesama od kojih deset Zubac i Korać potpisuju kao autori. Dve pesme su obrade – „Bledo“ Milana Mladenovića i „Ljubavi“ Nikole Neškovića.

U snimanju su učestvovali članovi Šinobusa – Nenad Patković, Đorđe Bubnjević, Predrag Dmitrović i Stefan Stefanović.

Spektakl je sniman 2013. i 2014. godine, u studiju SHINE, na novosadskoj Grbavici, a produkciju potpisuju Radovan Škorić i Milan Korać.

Besplatnu verziju možete preuzeti ovde.