web copy3 e1441830578778

Sofijazz u BitefArtCafe-u

Kritičari širom sveta je nazivaju jednim od najupečatljivijih vokala nove generacije, sa neverovatnim muzičkim senzibilitetom i veoma istančanim zvukom. Mlada Sofija Knežević poznata još kao i Sofijazz je odlučila da nas obraduje i svrati do Beograda. 17. septembra, publika će moći da uživa u Sofijinom nastupu na letnjoj pozornici BitefArtCafe-a, u 22h.
Sofija je najavila publici magično letnje veče ispunjeno različitim ritmovima, melodijama i specijalnim aranžmanima nekoliko kompozicija sa njenog sledećeg albuma.
Sofija potiče iz mnogobrojne umetničke porodice i peva džez od svoje 3. godine. Završila je džez akademiju u Gracu, a trenutno živi i radi u Njujorku. Sarađivala je sa mnogobrojnim poznatim muzičarima među kojima su Christian McBride, Wynton Marsalis, Terence Blanchard, Chick Corea, Jason Moran, James Moody itd.
 
Sofija je veći deo godine na turneji, tako je i sada između putovanja po severu Amerike i odlaska na Katar gde će biti specijalni gost Jazz at Lincoln Center-a našla vremena da dođe i do svog rodnog grada i podeli svoj čarobni glas sa našom publikom.
Dobitnica je nekoliko nagrada uključujući Tesla nagradu za dostignuća u muzici i Betty Carter Jazz Ahead za mlade performere i kompozitore. Pored nekolicine filmova za koje je pisala muziku Sofiju imamo priliku da vidimo i na velikom platnu sa Anđelinom Džoli i Marinom Abramović u filmu Hermana Vaske-a ‘Balkan Spirit’.
Sofija je takođe uključena u veliki broj humanitarnih organizacija, tako je i jedan od umetnika ambasadora koji predstavljaju Amazon Aid Foundation, Estee Lauder Breast Cancer Campaign i Celiac Youth of Europe.